Glasba

Rush se vračajo na odre

D.K.
23. 12. 2023, 21.40
Posodobljeno: 23. 12. 2023, 21.43
Deli članek:

Kmalu bo minilo 4 leta smrti od legendarnega bobnarja skupine Rush, Neila Pearta, ki je pomenil tudi (začasen) konec kanadske progresivne skupine.

Profimedia
Alex Lifeson in Geddy Lee pred nekaj dnevi na predstavitvi Leejeve biografije My Effin Life.

Ob basistu, klaviaturistu in pevcu Geddyju Leeju in kitaristu Alexu Lifesonu je bil Neil Peart tretji član te izvrstne kanadske skupine. Ob nenadni smrti kolega sta Alex Lifeson (s pravim imenom Aleksandar Živojinović) in Geddy Lee (Gary Lee Weinrib) oznanila, da nadaljevanje dela Rush, skupine, ki je nastala 1968, nima več smisla. A očitno se zarečenega kruha največ poje.

Rush je z več kot 40 milijoni prodanih albumov tudi najbolj uspešna kanadska rock skupina. Lee in Lifeson sta v nedavnem intervjuju za CBS News Sunday Morning govorila o neverjetni slogi treh glasbenikov, ki so si delili virtuoznost, eneregijo na odru in humor, omenila pa sta tudi tragično smrt kolega. 

"Težko si je zamisliti, kako poglavje bi sploh napisali brez njega," je povedal Lifeson. Na vprašanje, ali sta z Leejem razmišljala, da bi nadaljevala z drugim bobnarjem, je kitarist srbskih korenin odgovoril pritrdilno.

"Ali sva govorila o tem? Seveda. Ni nemogoče, a ta hip tega ne morem zagotoviti."

Je pa Lifeson dodal tudi: "V naših genih je, da se pač ne moremo ustaviti."

Geddy Lee je filozofsko dodal: "Početi moraš, v kar verjameš. Ker če počneš nekaj, kar verjamejo drugi, ti ne bo uspelo in ti ne bo ostalo ničesar. Če pa ti ne uspe, ko počneš reči, ki jih verjameš, pa ne uspeš, je še vedno upanje."

Hkrati ob intervjuju so po spletu začele krožiti informacije, da je ponovna vrnitev na odre praktično že dogovorjena in da bo Leeja in Lifesona spremljal eden od najboljših bobnarjev na svetu. Z malo domišljije bodo poznavalci hitro povezali imena in bobnarja, ki je ostal brez aranžmaja.