Glasba

Za Romano Krajnčan božič še srečnejši, odkar ima vnukinji

Alesh Maatko
20. 12. 2023, 08.15
Deli članek:

Osebni album
Poleg dveh skladb je Romana Krajnčan pri založbi Didakta izdala še knjigo z naslovom Na dvorišču ni ograje.

Romano Krajnčan najbolj poznamo po ustvarjanju izjemne glasbe za otroke. Glasbenica je tako za letošnji praznični čas poleg skladbe za najmlajše Božiček prihaja posnela tudi skladbo Božična pesem, ki pa je za vse generacije in vso družino.

Kaj pa bližajoči se prazniki? »Rada imam praznike, še posebej družinske, kot je božič. Praznični december že mnogo let doživljam skupaj z otroki in starši po vsej Sloveniji in zamejstvu, z glasbo, ki jo prepeva več generacij na srečanjih z Božičkom, Dedkom Mrazom in Miklavžem. Ne da se opisati vsega tega navdušenja in ljubezni. Veselje otrok je pristno in nalezljivo,« je svoje misli strnila Romana in nam ob tem zaupala, da sta glasbo za skladbo Božična pesem napisala skupaj z Lojzetom Krajnčanom, ki je poskrbel za aranžma ter produkcijo, besedilo pa je prispevala pesnica Bina Štampe Žmavc.

Kako pa bodo Krajnčanovi preživeli božič? »Doma je naš družinski božič še srečnejši, odkar imam vnukinji. Povezuje nas glasba in verjamem, da bo povezala tudi vas v prazničnem decembru, ki prihaja. Želim vam prijetne praznike in obilo dobre glasbe!« je zaključila priznana slovenska glasbenica, ki je sicer pesem Božiček prihaja odpela skupaj z otroki otroškega zborčka iz Tržiča - podružnične šole Lom pod Storžičem pod vodstvom zborovodkinje Janje Meglič. Besedilo je delo pesnika Ferija Lainščka, glasba in aranžma pa skladatelja Lojzeta Krajnčana.