Glasba

Rekorderka Taylor Swift!

31. 10. 2023, 10.35
Posodobljeno: 31. 10. 2023, 10.37
Deli članek:

Taylor Swift je v ospredju letošnjih Billboardovih glasbenih nagrad z nominacijami v 20 kategorijah.

Profimedia
Pop zvezdnica Taylor Swift (Anti-Hero) je glavna favoritka letošnje podelitve ameriških Billboardovih glasbenih nagrad, saj je nominirana v kar 20 kategorijah.

Taylor Swift, rojena 13. decembra 1989, je ena najbolj priznanih in prodajanih glasbenic na svetu. S svojim edinstvenim slogom pisanja pesmi in močnim vokalom je osvojila srca milijonov oboževalcev po vsem svetu. Njena kariera se je začela v country glasbi, vendar je sčasoma prešla v pop in s tem dosegla še večji uspeh. Poleg glasbe je Taylor Swift znana tudi po svojem aktivizmu, zlasti v pravicah avtorjev in ženskih pravicah.

33-letna pop zvezdnica je med drugim izbrana za najboljšega izvajalca, najboljšo izvajalko in najboljšega country izvajalca. Podelitev teh prestižnih nagrad bo potekala 19. novembra.

Za njo sta s 17 nominacijami pevka SZA in country zvezdnik Morgan Wallen. The Weeknd, kanadski pevec, je prejel 16 nominacij. V kategoriji za najboljšega izvajalca se poleg Swift, SZA in Wallna potegujejo tudi kanadski reper Drake in ameriški country pevec Luke Combs. Med 69 kategorijami imata več možnosti za zmago tudi ameriška pevca Zach Bryan in Beyonce.

Lani je mlada kantavtorica Olivia Rodrigo prejela sedem nagrad, med njimi tudi za najboljšo novo izvajalko in najboljšo izvajalko. Drake je bil nagrajen kot najboljši izvajalec. Billboardove nagrade se podeljujejo od leta 1990 in so priznanje strokovne revije Billboard, ki temelji predvsem na uvrstitvah na glasbenih lestvicah.