Glasba

Siddharta s Prepovedano napovedujejo nov album

Alesh Maatko
22. 10. 2023, 12.35
Deli članek:

Uroš Abram
Siddharta

Skupina Siddharta, danes največje ime na slovenski glasbeni sceni, je nastala leta 1995 v postavi Tomi M. (vokal, kitara), Primož B. (kitara, spremljevalni vokal), Primož M. (bas) in Boštjan M. (bobni), še ni rekla zadnje besede. Po Nomadih, ki so izšli septembra 2018, se med zveste poslušalce vračajo z novim singlom Prepovedana, ki napoveduje tudi prihajajoči album.

Prepovedana je bila posneta letos v studiu Lotos Music pod producentskim ušesom Dejana Radičevića, ki je s Siddharto sodeloval že na albumih ID, Infra, Ultra, ID20 in Nomadi. Naslovnica singla prihaja izpod digitalnega čopiča Blaža Porente, ki je s skupino soustvarjal že album Saga.

Uroš Abram
Siddharta

Ustvarjalna pot

Sicer pa se Siddharta, ki so si za ime nadeli naslov romana nemškega pisatelja Hermanna Hesseja, pripravlja tudi na veliki novembrski koncert v Stožicah, na katerem se nameravajo pokloniti 20. obletnici albuma Rh- in takratnega legendarnega koncerta na bežigrajskem stadionu. Predstavili bodo tudi novo ustvarjalno pot, na katero so zakorakali letos. Mešanica njihovih največjih uspešnic in svežih stvaritev je zagotovo idealen recept za edinstveni rock'n'roll dogodek. Kot smo v vseh teh letih že navadili, lahko od Siddharte pričakujemo glasbeno, programsko in produkcijsko nepozaben večer presežkov.