Glasba

Nuša Derenda ob prvi dvajsetletnici

S. J.
21. 12. 2017, 03.00
Deli članek:

Z novo skladbo Naj mi dež napolni dlan se pevka pospešeno pripravlja na turnejo, s katero bo naslednje leto obeležila 20 let svoje nadvse uspešne kariere.

V ogenj zdaj obleci me, Ni mi žal, Energy, Čez dvajset let in druge so pesmi, zaradi katerih Nušo radi poslušamo že dve desetletji. Je ena naših najbolj uspešnih in cenjenih pevk, med njenimi največjimi uspehi pa je tudi izvrsten nastop na Evroviziji. Poleg nastopov bo od konca januarja v Posavskem muzeju Brežice na ogled razstava oblek, ki jih je Nuša nosila na odmevnejših nastopih, največji dogodek pa bo spomladanski koncert v Cankarjevemu domu.

Nuša, čestitam za obletnico! Sta dve desetletji hitro minili?
Obletnica bo sicer šele prihodnje leto, ampak hvala! Uf, prehitro!

V resnici pa ste na odru še dlje časa, kajne? Najprej so bile priredbe. Bi rekli, da je dobro za pevca, da si najprej pridobi nekaj izkušenj in šele nato preide na avtorsko delo?
V mojem primeru vsekakor, zame so bile te izkušnje zelo pomembne. Pridobila sem »kilometrino« in samozavest.

Zanimivo je, da običajno velja, da naj bi bilo materinstvo ovira za kariero, vi pa ste pridobili prepoznavnost ravno v času, ko ste postali mama. Kako to?
V tistem obdobju sem bila bolj osredotočena na to, da se poročim, si uredim dom, imam otroka … Nisem pričakovala, da se bo pot odvijala, kot se je. Po tihem sem si seveda želela, da bi kdaj lahko posnela svojo ploščo, vendar da bi lahko živela od glasbe v Sloveniji, o tem nisem upala niti razmišljati. Ko sem padla v ta glasbeni vrtiljak, sta bila otroka že rojena, potem pa ni bilo več vprašanja! Ob podpori moža in obeh mam (tašče in svoje mame) sem zmogla. Preživeli smo! (smeh)

Celoten intervju preberite v novi številki revije Vklop!