Glasba

Video: Gibonni očarljiv kot še nikoli

Dunja Turk
27. 11. 2008, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Gibonni je popolnoma očaral dvakrat razprodano ljubljansko dvorano Union.

Gibonni je popolnoma očaral dvakrat razprodano ljubljansko dvorano Union.

 

Da je Gibonni najbolj priljubljen hrvaški pevec, ne pričajo le prodajne številke, ampak tudi vedno znova razprodani koncerti v vseh državah nekdanje Jugoslavije. Medtem ko ustvarja nove skladbe, se vrača v manjše akustične dvorane, takšne, v kakršnih je na prvi stopnji svoje samostojne kariere naredil velik preboj. Kot poje v znova aktualnem singlu, sicer stari uspešnici Činim pravu stvar, očitno nekaj počne pravilno.

 

Zadnje mesece splitski kantavtor uradno predstavlja zadnjo ploščo Acoustic: Electric, zbirko v živo posnetih največjih uspešnic na trši in mehkejši način, a je to pravzaprav izgovor za koncerte največjih uspešnic. Gibo je tokrat presenetil z novimi šalami med skladbami (iskreno, stare so bile res prevečkrat slišane - naj se po njem zgleduje tudi Severina!), dvema glasbenima gostoma (Maya, Urban) ter napovedjo nove plošče, za katero pa si bo kot vedno vzel čas, da dozori. Še najbolj pa je očaral z neprisiljeno sproščenostjo, ki kaže na to, da se v svoji vlogi zvezdnika končno dobro počuti. Tako je večkrat zašel pet kar med občinstvo, se prisedal na stole in sprehajal med navdušeno množico, ki mu je jedla iz roke. Nežnejši spol je dobil kar mehka kolena, ko je razlagal o radostih zakonskega življenja, še bolj pa, ko se je ponudil, da bo obiskovalci poiskal moža med člani svojega spremljevalnega benda, ter neki obiskovalki laskavo odpel Cesarico, zimzeleno uspešnico, ki jo je pred leti spisal za svojega kolega Oliverja Dragojevića. Vmes je celo prijel za bas kitaro in opletal z glavo, medtem ko je reški prijatelj Urban odpel nekaj verzov.

 

Gibonnija letos ujamete v grosupeljskem kazinoju med novoletnimi prazniki, silvestroval pa bo v Rijeki. "To bo moj edini veliki nastop v celem letu, saj sem vendar na kreativnem premoru," je dodal. Naslednjič bomo v Ljubljani lahko verjetno slišali že čisto nove skladbe.