Glasba

Čustven sprejem Metallice

Stop
14. 4. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Člani zasedbe in nekdanji član Jason Newsted so prišli na slovesnost ob sprejemu v Rock Hall of Fame oblečeni v poslovne obleke s kravatami.

V Clevelandu so v Hram slavnih rock n rolla sprejeli Jeffa Becka, Bobbyja Womacka, skupino Little Anthony & the Imperials ter pionirje hiphopa Run D.M.C., ki jih je napovedal Eminem, najtežje pričakovan pa je bil sprejem Metallice in njihov prvi skupni nastop z basistom Jasonom Newstedom po devetih letih.

 

 

Člani zasedbe in Newsted so prišli na slovesnost oblečeni v poslovne obleke s kravatami, med zahvalnim govorom pa se je nekdanjemu basistu v grlu večkrat naredil cmok. Hetfield, Ulrich, Hammett, Trujillo in Newsted so delovali, kot da med njimi ni zamer, nato je vseh pet glasbenikov odigralo dve prelomni skladbi iz zgodovine benda: Master of Puppets ter Enter Sandman, kratki nastop se je končal z zvezdniškim jam sessionom, kjer so se jim za izvedbo Train Kept a Rollin pridružili še Jimmy Page, Jeff Beck, Ronnie Wood, Joe Perry (Aerosmith) ter Flea (RHCP).