Glasba

Video: Jezikavi Edo Maajka

Mimi Inhof
16. 5. 2009, 12.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Bošnjaški hip hoper upravičeno velja za enega najbolj lucidnih opazovalcev življenja na Balkanu. Pred koncertom v Murski Soboti smo pokramljali o vsem živem - nekaj hecnih odgovorov, vključno z razkazovanjem njegovih tetovaž si lahko ogledate na našem videu.

Bošnjaški hip hoper upravičeno velja za enega najbolj lucidnih opazovalcev življenja na Balkanu. Pred koncertom v Murski Soboti smo pokramljali o vsem živem – nekaj hecnih odgovorov, vključno z razkazovanjem njegovih tetovaž, si lahko ogledate na našem videu.

 

Delček intervjuja z Edom preberite spodaj, celotni intervju, v katerem je premleval študijska leta, kajenje džjontov, kako je spoznal svojo punco iz Izraela, zakaj je potonil Titanik, načrte za prihodnost in še kaj pa preberite v naslednji tiskani številki Stopa (izid 20. maj). Za pokušnjo posnetek dela intervjuja ter (ponesrečena ter uspešna) napoved naše spletne strani.


Delček intervjuja iz Stopa:


Praviš, da si precej razčistil s svojim besom. Še vedno pa je nekaj jeze. V Gansih opisuješ situacijo z bejbo, ki te ni upoštevala, dokler nisi posnel albuma in se pojavil na televizji, medtem ko so jo drugi glasbeniki vsi podirali. Pozneje doživiš zmagoslavje, ko se ti prilizuje in jo hladnokrvno zavrneš. Je ta Jasna iz skladbe resnična oseba in gre za avtobiografsko zgodbo?
»Ime je izmišljeno, dogodki pa so precej resnični. Gansi so moja primerjava devetdesetih in zdajšnjih časov. Na Hrvaškem manjka ta »feeling« devetdesetih, ko so glasbeniki na veliko igrali in se je ves čas nekaj dogajalo. Zdaj so na velika vrata vstopili narodnjaki. Imam prijatelje DJ-je, ki so eni najboljših DJ-jev v državi in nimajo kje vrtet glasbe. Sukajo funk, rnb, jazz, hip hop … in nimajo kje delati. Torej, Gansi so … ne bi rekel, da sem jezen na svojo preteklost. Ker nisem. Gre za podjebavanje nekih ljudi. Pred kratkim sem po dolgem času šel v Jabuko (znani zagrebški klub, op.p.), kjer sem kot mulec vsak teden pred vhodom bruhal in tam videl enih deset ljudi, ki še vedno stojijo na istih mestih za šankom in z istim žarom gledajo mladoletnice. To mi je malček nagravžno. Nobenega ne obsojam, toda …«


Pa se pogosto dogaja, da se ti vsiljujejo neke bejbe, ki te prej niso niti povohale?
»Seveda, seveda … Takšne osebe je najslajše ignorirati. Ignoriranje takšne ljudi zje*e v glavo, saj gre v osnovi za egoiste, ki želijo to svojo  je*o projecirati nate, češ, ti si slab človek. Ko vidiš, da je on ali ona čisto na tleh in misli, da si ti slab človek, potem pride sladko maščevanje.« (smeh)

 

{bot_newvideoholder}

 

STOP S KAMERO NA KONCERTIH:

AC/DC, 26.5.2009
Metallica, 14.5.2009

Djordje Balašević, 24.5.2009
Queen + Paul Rodgers, 1.11.2008

Oasis, 21.2.2009
Coldplay, 24.9.2009
Plavi Orkestar, 22.5.2009

Magnifico, 3.12.2009
Khaled, 21.5.2009

Il Divo, 28.3.2009