Film

Novi film Davida Fincherja že na Netflixu!

M.K.
16. 11. 2023, 11.55
Posodobljeno: 16. 11. 2023, 12.21
Deli članek:

Film Davida Fincherja The Killer so premierno zavrteli ob odprtju prenovljene kinodvorane Grauman’s Egyptian Theatre na Hollywood Boulevardu v Los Angelesu.

Netflix
/

Legendarni zgodovinski objekt, odprt leta 1922, velja za prizorišče prve hollywoodske filmske premiere in je zdaj v rokah Netflixa, ki je poskrbel tudi za adaptacijo in restavratorska dela.

Netflix je kupil nepremičnino maja 2020 in tri leta vlagal v prenovo, da bi teater lahko odprl pravočasno za prikazovanje svojih filmov v trenutni tekmovalni sezoni. Prostor ostaja tudi dom Ameriške kinoteke, ki bo neodvisno vrtela filme od petka do nedelje, Netflix pa bo prizorišče uporabljal za svoje projekcije, premiere in posebne dogodke od ponedeljka do četrtka - s prvo takšnih, ki se je že odvila za film The Killer. Na tiskovni konferenci prejšnji teden je Fincher nekoliko v smehu dejal, da je bil največji izziv filma »najti ravnovesje med tem, da je dovolj surov, da ga zanima, in obenem dovolj krotek, da je primeren za predvajanje na pretočni platformi.« 

Profimedia
/

Za kaj gre? Michael Fassbender je morilec na svetovnem lovu za maščevanjem, kot gledalci pa preživimo veliko časa tudi znotraj njegove glave. Zgodba temelji na istoimenskih francoskih stripih, režiser pa je namignil, da z njo mogoče še ni opravil. »Imamo zelo zanimive zamisli za prihodnost franšize,« je dejal. Film si že lahko ogledate na Netflixu.