Film

Lov za najstniškim dvometrašem

B. P.
7. 9. 2017, 03.00
Deli članek:

V kine prihaja nov slovenski mladinski film Košarkar naj bo, ki je nastal po literarni predlogi istoimenskega mladinskega romana Primoža Suhodolčana.

Izkoristili smo priložnost in pred uradno premiero poklepetali z režiserjem Borisom Petkovičem in tremi mladimi glavnimi igralci – Gajo Filač, Klemnom Kostrevcem in Matijo Brodnikom.

KLEMEN KOSTREVC (Ranta)
Ste že kdaj prej igrali v filmu?
Ne, to je bila moja čisto prva vloga. Nisem bil niti na avdiciji, samo pobrali so me in takoj sem šel na vaje. Našli so me na tekmi in me poklicali, če pridem, in sem prišel.
Vi ste torej čisto pravi košarkar?
Tako je. Treniram košarko v klubu Krka Ljubljana, že na profesionalnem nivoju.
Kako podobna sta si z vašim filmskim likom, Ranto?
V bistvu sem se kar našel v liku. Tudi Boris (Petkovič, režiser, op. p.) mi je svetoval, da je najbolje, da igraš sebe. Tako da sem to definitivno jaz, črpal sem iz sebe.
Bi sprejeli še kakšno filmsko vlogo?
Odvisno od tega, kakšna bi bila. Izbiral bi glede na tematiko ali pa lik. V ljubezenski vlogi ne bi več bil, ker sem ugotovil, da to ni zame. (smeh)
Vam je bilo torej najtežje odigrati ljubezenske prizore?
Tudi … (Ker mu ob tem vprašanju ni prijetno, ne silimo več vanj, op. p.) Najtežje je bilo na začetku snemanja, ker nisem vedel, kako to deluje, ampak potem sem se navadil. Vse je bilo zelo sproščeno in sem se tudi jaz počasi sprostil in potem je bilo res super. Težavo so mi delali edino malo daljši teksti, ki se jih je bilo treba v nekaj urah naučiti, kar pa ni tako lahko. To je bil kar dril.

Več preberite v novi številki revije Vklop!