Film

Charlize Theron, agentka 007

T. B.
17. 8. 2017, 03.00
Deli članek:

Namesto baletne plesalke je postala ena najboljših akcijskih igralk Hollywooda. Charlize trenutno v kinih kot brcajoča Atomska blondinka.

Ko je Charlize Theron pred dvema letoma prihrumela v prvi plan kot Furiosa v filmu Pobesneli Max: Cesta besa, je na neki način povozila celo naslovnega junaka filma, še bolj pa je s svojo intenzivnostjo in karizmatičnostjo presegla igralca Toma Hardyja, ki je v vlogi Maxa zamenjal Mela Gibsona. Če ne prej, je status ene najboljših akcijskih igralk, nekakšne naslednice Sigourney Weaver iz Osmega potnika, svoje mladostniške vzornice, zakoličila takrat.

Atomska blondinka, vohunski akcijski triler, lahko bi rekli ženska različica Jamesa Bonda, je samo nadaljevanje njenega akcijskega trenda. V njem Charlize Theron igra agentko britanske tajne službe MI6 Lorraine Broughton v obdobju hladne vojne, ki mora v Berlinu raziskati umore tajnih agentov, bolj kot o vsebini filma pa so mediji polni besed o njeni fizični pripravljenosti. Režiser filma David Leitch je kar ni mogel prehvaliti, njeni nadarjenosti za pretepanje in pripravljenosti, da večino prizorov posname sama, pa je prilagodil celo prizore, ki so bili sprva zastavljeni veliko manj ambiciozno, kot so bili posneti kasneje.

Celoten članek preberite v novi številki revije Vklop!