Film

Bill Murray - ultimativni gospod Kul

G. Z.
8. 6. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

»Bill Murray prihaja v Slovenijo!« je završalo. In seveda smo se takoj podali na lov za 66-letnim igralcem. Ter ga ujeli v ljubljanski restavraciji Atelje.

Z njim smo se družili ob gurmanskih grižljajih in koktajlih iz vodke Slovenia, katere obraz je z Mihailom Barišnikovim. In če ste dvomili: Bill je točno tak, kot ga poznate iz filmov, sproščen, nasmejan, poln zgodb in nepredvidljiv.

Kaj ste se doslej naučili o ljubezni in življenju?

Uf, to je zelo spolzek teren. Marsikaj slišiš, misliš, da si se naučil, pa vseeno delaš napake tako v ljubezni kot v življenju. Vsekakor so tiste v ljubezni veliko slajše. Te imam najraje. Razen ko gre kaj zelo narobe. A to se pač zgodi, ko so v igri čustva in jih razum ne zmore dohajati. Delaš napake, ki pa so vsaj zelo vznemirljive.

Kdo je najbolj zabavna oseba, ki jo poznate?

Najbolj zabavni ljudje, ki sem jih spoznal, se ne ukvarjajo s komedijo. Moj prijatelj in odlični slikar Dan Rizz me vedno nasmeji. V New Yorku imam prijatelja draguljarja: njegov oče je bil najboljši šaljivec, kar sem jih srečal – boljši od vseh komikov v klubu Friars. Najboljši komiki niso profesionalci. Tako kot največjih lepotic ne vidite v filmih, ampak jih srečujete v vsakdanjem življenju.

Celoten članek preberite v novi številki revije Vklop!