Film

Salazar se maščuje

T. I.
25. 5. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Že peti film v franšizi prinaša še več spektakularnih scen in posebnih učinkov.

V kinematografe se vrača najbolj piratska od vseh franšiz, s katero so studii Disney ustvarili enega najbolj dobičkonosnih projektov, ki je prinesel že več kot 3,7 milijarde dolarjev. Johnny Depp kot ekscentrični kapitan Jack Sparrow ima tokrat opraviti s piratskimi duhovi pod vodstvom grozljivega Salazarja, svojega starega sovražnika. V petem nadaljevanju Pirati s Karibov: Salazarjevo maščevanje, pod katero se tokrat podpisuje norveški režiserski par Joachim Rønning in Espen Sandberg, se vrača nekaj starih obrazov, kot sta kapitan Barbossa in Gibbs, spoznali pa bomo tudi nekaj novih obrazov; poglejmo, katere.

Kapitan Salazar (Javier Bardem)
Ni ga človeka, ki mu srce ob pogledu na strohnelega kapitana Armanda Salazarja ne bi padlo v hlače. Lovec na pirate, zvest španski kroni, ki je nekoč poveljeval ladji Silent Mary in si je z razlogom pridelal vzdevek El Matar Del Mar – Morski mesar, ima s Sparrowom neporavnane račune. Prav slednji je namreč v mladih letih povzročil, da je Salazarjeva druščina pristala na oni strani življenja, zato je razumljivo, da je Španec poln slepe maščevalnosti. Ne glede na grozljivi videz svojega lika Bardem upa, da bomo do njega začutili vsaj nekaj naklonjenosti, saj se mu je zgodila krivica.

Henry (Brenton Thwaites)
Simpatični mladi mornar s kraljevo mornarico potuje po morju in vneto išče Pozejdonov trident, s katerim lahko vsak, ki se ga polasti, zavlada morju.

Več v novi številki revije Vklop!