Film

Seksi kralj Artur

M. V.
11. 5. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nova filmska različica legende o kralju Arturju režiserja Guya Ritchija, v kateri naslovno vlogo igra »nesojeni gospod Petdeset odtenkov sive« Charlie Hunnam.

Legenda o kralju Arturju, meču v kamnu in vitezih okrogle mize je globoko vtkana v britansko folkloro, po svoje pa so jo obdelali številni pisatelji, pesniki, režiserji, slikarji … Najnovejšo različico nam predstavlja britanski režiser Guy Ritchie (Pljuni in jo stisni), ki je za naslovno vlogo angažiral Charlieja Hunnama – ta je zaslovel s serijo Sinovi anarhije, veliko prahu pa je sprožil, ko je odpovedal vlogo dominantnega gospoda Greya v filmski verziji erotične uspešnice Petdeset odtenkov sive. 37-letni igralec si je vlogo kralja Arturja strašansko želel; menda zgodbo obožuje že od šestega leta, ko je prvič videl film Ekskalibur – Meč kralja Arturja in se tako zaljubil v legendo, da si je iz lesa izdelal svoj lastni meč in okrog hodil s smukcem, metal prah naokoli in izvajal čarovnije kot Merlin.

Menda niste bili na vrhu režiserjeve lestvice za vlogo kralja Arturja in ste se morali zanjo pošteno boriti ...

Mislim, da nisem bili niti na sredini njegove lestice igralcev za Arturja. (smeh) Guy mi je naravnost povedal, da me noče videti. Niti avdicije mi ni odobril, prekleto! To se mi je zdelo nezaslišano. Imela sva veliko skupnih prijateljev, ki so mi, še preden se je o tem filmu sploh začelo govoriti, dejali, da bi enkrat morala delati skupaj. V glavi sem si zato ustvaril konstrukt, da sva z Guyem že prijatelja. Želel sem, da greva vsaj skupaj na čaj. Končno je Guy popustil in me povabil na avdicijo in potem še na eno, skupaj z drugimi igralci. Teden dni kasneje me je poklical: »V redu, drekač, dobil si vlogo!« Bil sem presenečen in presrečen.

Posneli ste že nekaj velikih filmov, ampak ta je na višjem nivoju.

Res je, ampak nisem pustil, da me to prestraši. Enostavno moraš odmisliti vse drugo in se osredotočiti na zgodbo. Skušal sem karseda upoštevati Guya in se hkrati čim bolj zabavati. Guy je hitro ugotovil, da znam biti neprizanesljiv do sebe, zato je zahteval, da se vsak dan oba zabavava in uživava v delu. Zaveda se, da če uživa ekipa, bodo uživali tudi gledalci. Čudovit napotek, ki mi je pomagal, da sem se sprostil. Guy je v svojem delu zelo stabilen in samozavesten, tako da sem samo sledil njegovemu zgledu.

Celoten članek najdete v novi številki revije Vklop!