Film

Vesoljski rock 'n' roll​

M. I.
4. 5. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Varuhi galaksije so veljali za tvegan projekt, toda odbita komedija je pred tremi leti postala nepričakovan globalni hit. Nadaljevanje je bilo logično.

REKORDNI MIKS

Quillova kaseta je ob filmu izšla kot album (na zgoščenki, vinilki in seveda na kaseti) in naskočila vrh prodajne lestvice v Ameriki – kot prva kompilacija z glasbo iz filma, ki vključuje samo že objavljene posnetke. Aktualna druga, Awesome Mix Vol. 2, je na voljo od prejšnjega tedna, na njej pa med drugimi najdete: Electric Light Orchestra Georgea Harrisona, Cheap Trick Cata Stevensa in druge, edina originalna pesem je Guardians Inferno, ki jo zasedbi The Sneepers pomaga prepevati nihče drug kot David Hasselhoff. Tudi to kompilacijo lahko kupite na kaseti.

CHRIS PRATT

Vas je uspeh prvega dela presnetil?

Mislim, da nas je vse. A že med snemanjem se nam je zdelo, da se dogaja nekaj posebnega.

Kaj se dogaja s Star-Lordom v drugem filmu?

Zdaj se je končno znašel v vlogi, ki jo je dobil ob koncu prvega filma, torej kot skrbnik in vodja ekipe odpadnikov. Še vedno se prereka z Rocketom in Draxem. Spoprijel se je z vodstveno pozicijo in jo jemlje nekoliko resneje kot prvič.

Zanimivo, kako je glasba tvorila pomeben del prvega filma.

Ko se pogovarjam z oboževalci prvega dela, se glasba vedno znajde nekje pri vrhu stvari, ki so jim bile všeč. Ljudje so oboževali Awesome Mix Vol. 1, in ker je Quill ob koncu filma od mame dobil Awesome Mix Vol. 2, je bila to seveda napoved za drugi film. Tudi sedaj imamo izjemen nabor odličnih skladb, ki služijo kot kulisa za podajanje zgodbe. Nikakor niso nametane naključno. Vsakič, ko boste slišali skladbo, se bo ta predvajala v kasetofonu. Ne gre samo za spremljavo, temveč orodje, s katerim Gunn pripoveduje zgodbo.

Celoten članek najdete v novi številki revije Vklop!