Film

Kralj filmskih pošasti

T. B.
9. 3. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

King Kong, gorila, ki je stara že več kot 80 let, se vrača oziroma se k njej na Otok lobanj vrača človek, spet poln arzenala in zgrešenih predstav.

Dvanajst let mineva, odkar je avstralski režiser Peter Jackson v svojem remaku King Kong prebudil spečo orjaško gorilo. Ponovna oživitev legende, v kateri so igrali Naomi Watts, Jack Black in Adrien Brody, je bila uspešna tako po mnenju kritiške javnosti kot po kinematografskem obisku, zdaj pa je čas, da se v novem remaku izkaže nova ekipa.

V režiji Jordana Vogta-Robertsa ter z igralci Tomom Hiddlestonom, Brie Larson, Samuelom L. Jacksonom, Johnom C. Reillyjem in Johnom Goodmanom na platna prihaja Kong: Otok lobanj, ki ni samo nov film v Kongovi franšizi, ampak tudi predzgodba Godzile iz leta 2014. V letu 2017 je zgodba o Kongu takšna, da se otok v Pacifiku odloči raziskati skupina vojakov in znanstvenikov, ki najprej pred gorilo beži, nato pa ugotovi, da so na otoku pošasti, ki so še pošastnejše od nje.

Pošast in tragična žrtev človeštva

Izvirna zgodba o Kongu, ki ima dolgo zgodovino, saj bo čez 15 let praznoval 100 let, je nekoliko drugačna. V letu 1933 in v režiji Meriana Cooperja je šel scenarij tako, da je na Otok lobanj, idilični otok v Indijskem oceanu, kjer je poleg Konga živela še vrsta drugih, dinozavrom podobnih bitij, prišla filmska ekipa in namesto da bi živali samo snemala, te hotela odnesti s sabo. Konga, ki se je tako kot skoraj vsi drugi moški zagledal v svetlolaso članico odprave Ann, so ujeli in odpeljali v New York, tam pa razkazovali kot osmo čudo sveta, dokler »pošast« ni žalostno končala na takrat najvišji newyorški stavbi Empire State Building. 

Celoten članek preberite v novi številki revije Vklop!