Film

Vrnitev Jeffa Bridgesa

T. B.
22. 12. 2016, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ko se srečajo vestern, triler, Jeff Bridges, Chris Pine, Ben Foster in vse težave sodobne Amerike, je film treba videti za vsako ceno.

Film Za vsako ceno zbuja pozornost že od canskega filmskega festivala dalje. Preplet trilerja in novodobnega vesterna je režiral David Mackenzie, ki je v tem tisočletju tiho snemal širši javnosti manj znane, spregledane filme (Young Adam, Hallam Foe, Starred Up), o svojem zadnjem pa pravi, da govori o tem, kaj je narobe v sodobni Ameriki: »Orožje, rasa, banke, nafta, zemlja – to so stvari, ki so še kako žive in povzročajo globoke razpoke in strahove v Ameriki.«

Zgodba o bratih (Chris Pine in Ben Foster), ki hočeta rešiti družinsko farmo tako, da ropata okoliške banke, ter teksaškem šerifu (Jeff Bridges), ki ju s pomočnikom na svoji zadnji nalogi pred upokojitvijo poskuša ujeti, je necenzurirana zgodba o postrecesijskem Teksasu, v katerem nihče ni samo slab ali samo dober. Na eni strani sta to brata Toby in Tanner Howard, ki do svoje pravice poskušata priti s kršenjem zakonov, na drugi pa starejši šerif, ki svojega polindijanskega kolega nenehno zbada z rasističnimi šalami in opazkami.

Celoten članek preberite v novi številki revije Vklop!