Film

»Otroci so bolj iskreni.«

M.V.
24. 11. 2016, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Rok Kunaver, igralec iz serije Usodno vino, sinhronizira risanko Vaiana.

Nova Disneyjeva risanka Vaiana (Moana) je kot nalašč za te sive zimske dni, saj nas popelje v tople kraje – na rajske havajske otoke! Tam živi pogumna poglavarjeva hči Vaiana, ki želi pomagati svojemu ljudstvu in se zato odpravi iskat polboga Mauija. Slednjemu glas v slovenski sinhronizaciji posoja Rok Kunaver, ki ga poznamo iz serije Usodno vino.

»Maui je polbog vetra in morja, samosvoj, hiter, energičen, na trenutke rahlo ciničen, zato mi je zelo všeč. Lik po mojem okusu,« pravi Rok in prizna, da sta si v tem malo podobna. »Tudi jaz sem zelo energičen in za vlogo so me menda izbrali ravno zaradi energije v mojem glasu.« Zanimivo, saj si fizično nista niti malo podobna. »On je definitivno večja omara kot jaz,« se zasmeje Rok. »Po telesni konstituciji je čisto drugačen in ravno zato je bil zame to velik izziv. Razlikujem se tako od risanega junaka kot od originalnega govorca.«

V originalu Mauiju namreč glas posoja nekdanji wrestler Dwayne Johnson – The Rock, ki ga je revija People pravkar razglasila za najbolj seksi moškega na svetu. »A res? On je malo starejši kot jaz – torej sem na dobri poti,« se pošali. »Definitivno sem malce drugačen tip igralca kot on. Čeprav sem tudi jaz Rok, nisem tako močan. Rad surfam in plezam, za to rabiš veliko moči, ampak ne take, da se vidi, bolj prožnost v mišicah,« razkrije še eno povezavo z risanko – ljubezen do morja.

Celoten članek preberite v novi številki revije Vklop!