Film

Kjer je Statham, tam je akcija

T. B.
1. 9. 2016, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Mišičast, vedno vsaj malo negativen in sarkastičen, tak je Jason Statham v vseh filmih, v katerih se pojavi, tudi novem Ledenem morilcu: Vrnitev.

Medtem ko je Statham v Ledenem morilcu Simona Westa pred petimi leti igral Arthurja Bishopa, plačanega morilca, ki v poklic uvaja vajenca z agendo, je zdaj v režiji Dennisa Gansela upokojeni plačani morilec, ki ga na kriva pota vrne ugrabitev ljubezni njegovega življenja. Da bi jo rešil, moral izpolniti tri naloge, morilske, kakopak, ter umore uprizoriti kot nesreče. Nič novega za Stathama, torej.

ISTI LIKI

V filmski trilogiji Prenašalec, pod katero se je kot soscenarist podpisal Luc Besson, je igral nekdanjega specialca, ki brez vprašanj »prenaša« oziroma prevaža stvari in ljudi, v treh Plačancih, ki jih je zakrivil Sylvester Stallone in so predvsem posvetilo največjim akcijskim zvezdam današnjega časa, plačanca, v večini drugih filmov, od Hitrih in drznih, Parkerja, Morilske elite in Italijanske misije do filmov, ki jih je posnel z Guyem Ritchiejem, pa se od omenjenih dveh trilogij ne odmakne kaj dosti. Vsaj ne po likih, ki jih igra. Vedno s pištolo in pestmi, skoraj vedno v avtu in skoraj vedno v istem stilu. Ni čudno, da se v njegovih filmih po svoje ponavljajo celo nekatere scene. Pojavil se je denimo v treh filmih, v katerih ga napadejo s sekiro (Prenašalec, Prenašalec 2 in War), dvakrat, in sicer v Revolverju in Adrenalinu, se je v stanju haluciniranja pogovarjal sam s sabo v dvigalu, dvakrat si je stal nasproti z igralcem Rayem Liotto, kjer je bil on vsakič junak in Liotta negativec (Revolver in In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale), trikrat pa je igral tudi z Vinniejem Jonesom (Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki, Pljuni in jo stisni ter Mean Machine).


Več preberite v novi številki revije Vklop!