Film

Ko mačke ni doma …

M.V.
11. 8. 2016, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ste se kdaj spraševali, kaj počnejo vaše živalice, ko zapustite stanovanje? S to idejo so se poigrali ustvarjalci risanke Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov.


Ko Maks ugotovi, da je njegova najdražja lastnica Katie domov pripeljala še enega psa, Duka, ponori. Zdaj ni več kralj stanovanja! Njegovi kosmati sosedje-prijatelji zaskrbljeno opazujejo, kako narašča vojna med kosmatincema, ki vrh doseže nekega dne, ko se Duke med sprehodom poskuša znebiti tekmeca in tako povzroči, da se oba izgubita. To je začetek nepozabne pustolovščine, ki vključuje mačjo tolpo, lovce na prostoživeče živali, anarhistični sindikat živalskih zapuščencev pod vodstvom norega zajca, krokodile, tetovirane pujse, piraje …


MAKS

Rjavo-beli terier pravi, da je najsrečnejši pes v New Yorku. Do zadnje dlake na telesu obožuje svojo skrbnico Katie in je noče deliti z nikomer – še najmanj s prišlekom, Dukom. Kljub začetnemu ljubosumju in rivalstvu se fanta skozi pustolovščino seveda spoprijateljita.

Kako sta se s Katie spoznala?

Ona je potrebovala sostanovalca, jaz prav tako, pa sva se vselila skupaj. Popolnost! Vse od takrat sva najboljša prijatelja.

Kako se s Katie zabavata?

Katie znam spraviti iz hiše. Odpeljem jo na sprehod, jo opomnim, ko mora po nakupih, poskrbim, da se dovolj rekreira, in ji pomagam spoznavati ljudi v pasjih parkih.

Opišite svoj popoln dan.

Najprej se s Katie zbudiva. Potem me ona vsaj eno uro masira po trebuhu. Potem si privoščiva zajtrk in se odpraviva na dolg sprehod. Ko prideva domov, ugotoviva, da se je točno pred najinim stanovanjem pokvaril tovornjak s pasjimi priboljški, ki jih je voznik prisiljen razdeliti. S Katie pozneje pojeva odlično večerjo in se pestujeva vse do trenutka, ko je treba v posteljo.

Kako ste se počutili, ko je Katie domov pripeljala Duka?

Iskreno rečeno, nisem bil vesel. Počutil sem se, kot da je največja, najbolj smrdeča in neurejena kepa dlak moj svet obrnila na glavo. In ga je res.


Več preberite v aktualni številki revije Vklop!