Film

Najhujši junaki vseh časov

M.V.
4. 8. 2016, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Največji zlobneži, večina z nadnaravnimi močmi, pomagajo ameriški vladi – rešitev ali katastrofa? In na čigavi strani je Joker?

Režiser David Ayer film opiše kot »umazanih dvanajst, a s superzločinci iz stripov«. Odred odpisanih dejansko prihaja iz stripa (Suicide Squad oziroma Task Force X), ki je velike stripovske zločince prvič (prisilno) združil pod eno streho že leta 1959, na filmskem platnu pa jih tokrat srečamo prvič. Zbrala jih je agentka Waller (Viola Davis), ki jih osvobodi zapora, če bodo pomagali pri nemogočih tajnih operacijah. Neprilagojenim, norim sociopatom ne preostane drugega, kot da pristanejo in združijo moči – kar je hkrati zelo srhljivo, adrenalinsko in zabavno.
»Pozabite na boj dobrega in zla, slabo proti zlobnemu je veliko bolj zanimivo,« prepričuje Ayer, ki je v prvem filmu v odred povabil noro, vragolij polno psihiatrinjo Harley Quinn (Margot Robbie), z ostrimi bumerangi spretnega avstralskega grobijana Boomeranga (Jai Courtney), poklicnega davitelja Slipknota (Adam Beach), ostrostrelca Deadshota (Will Smith), z lobanjo tetoviranega, ogenj ustvarjajočega Diabla (Jay Hernandez), kanibalskega Killer Croca (Adewale Akinnuoye-Agbaje) s kožo kuščarja, s sabljami neprekosljivo Katano (Karen Fukuhara) in obsedeno čarovnico Enchantress (Cara Delevingne). In kaj v filmu dela Joker (Jared Leto), zlikovec vseh zlikovcev, ki ga poznamo iz filmov o Batmanu?



Več preberite v novi številki revije Vklop!