Film

Rožnata Ledena doba

M.V.
14. 7. 2016, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Družinske zgodbe mamuta Manija, lenivca Sida in tigra Diega ter Praskežev izmuzljivi želod, ki povzroči katastrofo vesoljskih razsežnosti.

Življenje jezičnega lenivca  Sida se bo tokrat obrnilo na glavo. Medtem ko njegovo čredo preplavlja družinski duh in čustva, si tudi on zaželi ljubezni. Kar je sprva videti nemogoče, se v magični deželi prikaže v podobi prikupne rožnate lenivke. Sid, ki mu glas posoja Jernej Kuntner, se zaljubi! »Sid ob vsem dogajanju in zorenju začuti tudi potrebo po ureditvi gnezda, torej, zaželi si samičke. A je pot do nje dolga, ampak, kjer je volja, tam je pot. Tako se mu na pot postavi Burja, lepotica lenivska, ki mu zmeša glavo. In srce,« je nad novo izkušnjo svojega Sida navdušen Jernej, ki je govorico svojega lenivca osvojil po vzoru ameriškega igralca Johna Leguizama, a se sicer zanaša na svoj igralski talent in notranji glas.

Kako Sid vabi k ogledu filma?

»Nikoli ne reci, da ne reci, da ne boš nikoli, pa če je še tako … Aaaaa, no, saj veste, kaj sem hotel reči …  Ali pa, ko bom velik, bom Sid, ali pa … Sid pa pojde in zaseje dobro voljo pri ljudeh …«


Še druge junake Ledene dobe najdete v novi številki revije Vklop!