Film

Želve stopajo iz sence

M.K.
9. 6. 2016, 00.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Megan se kot prodorna novinarka April O'Neil že drugič podaja na pustolovščino z mutantskimi govorečimi želvaki.

»Smo bratje, ki ne maramo nasilnežev in obožujemo to mesto.« Mutirani orjaški »zelenci« Raphael, Leonardo, Michelangelo in Donatello znova rešujejo New York pred nevarnostjo. Ne le, da je njihov večni sovražnik ustvaril svoje mutante, marveč mesto napadejo celo Nezemljani. Vrača se tudi prijateljica zabavnih želvjih bratov Megan Fox, ki je že večkrat dokazala, da zna dobro unovčiti svojo lepoto in popolno postavo.

Kaj vas je pred dvema letoma pritegnilo v svet ninja želv?

Kot otrok sem bila njihova velika oboževalka, v osemdesetih sem spremljala njihovo originalno serijo, ki sem jo potem kot odrasla gledala spet in spet. Ko sem izvedela, da jih nameravajo spet obuditi, sem si zelo želela sodelovati. Dobila sem se s producenti, pogovorili smo se in je steklo.

Prvi film, ki je v kine prišel leta 2014, so kritiki raztrgali, a je zaslužil več kot 490 milijonov dolarjev. Zakaj so ga gledalci tako vzljubili?

Ta franšiza je stara že več kot dvajset let, zato ima že zagotovljene zveste gledalce več generacij. Pravzaprav je veliko filmov, ki imajo velik uspeh pri gledalcih, kritike pa so slabe. Kritiki filme včasih ocenjujejo pristransko. A očitno so gledalci film kljub temu želeli videti in jim je bil všeč.

Kaj se z želvami dogaja v novem filmu?

Želvaki so odraščali v sencah, večino življenja so preživeli v kanalizaciji, zdaj pa imajo možnost, da postanejo ljudje. Film se osredotoča na boj med nekdanjim in novim življenjem – če se odrečeš temu, kar si vedno bil, in postaneš nekaj novega, je to novo zares tudi boljše?

Kako pa je z April?

Še vedno je televizijska novinarka, a tokrat dela sama, pod krinko, išče velike zgodbe, sledi namigom. Ni več tako osredotočena na kariero, ampak bolj sproščena in uživa v druženju z želvami.

Več v novi številki revije Vklop!