Film

Ne tako sveta trojica

M.K.
2. 6. 2016, 00.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Julia Roberts, Jodie Foster in Goerge Clooney – trije zvezdniki filma Denarne igre.

Vsi trije spadajo mednajvečje hollywoodske zvezdnike, vsi so dobitniki oskarjev in vsi skupaj prvič sodelujejo pri filmu Denarne igre (Money Monster). Julia Roberts (48 let) in George Clooney (55 let) sta že stara znanca, medtem ko se z Jodie Foster (53 let) pri tem filmu oba srečata prvič. Jodie: »George, Julia in jaz smo v tem poslu že zelo dolgo. Vsi smo razvili svoje taktike preživetja in lahko rečem, da smo vsi trije kar dobro prilagojeni temu okolju. A vsak je to storil na svoj način, ki mu je ustrezal,« pravi Jodie, ki tokrat ostaja za kamero. George igra priljubljenega voditelja oddaje s finančnimi nasveti, Julia pa njegovo producentko. Med prenosom v živo v studio vdre mladi gledalec (Jack O'Connell), ki je zaradi voditeljevega nasveta izgubil ves svoj denar, in ekipo vzame za talce. Producentka išče rešitev in hkrati razpleta resnico za denarnimi igrami, ki nekaterim prinašajo bogastvo, drugim revščino.

George in Julia - navihanost

Očitno najraje sodelujeta v napetih trilerjih s kančkom humorja, saj sta skupaj posnela filme Oceanovih 11 (2001) in 12 (2004), Izpovedi nevarnega uma (2002) in Denarne igre (2016), Clooney pa je tudi producent filma Avgust v okrožju Osage, v katerem ima Julia glavno vlogo.

Igralca sta zasebno velika prijatelja (čeprav sta se spoznala šele pri Oceanovih 11), George o Julii pravi, da je njegova razširjena družina. »Tudi z njenim možem Dannyjem sva dobra prijatelja, res smo kot družina. Zato je zabavno in enostavno snemati z Julio,« pravi George. Znana sta po tem, da se drug z drugim ves čas šalita in (prijateljsko) zbadata. Legendarne so zgodbice o tem, kako George na snemanjih pred Julijino prikolico nastavlja stvari, tako da igralka ne more ven, ali kako ji je nad vrati hotelske sobe nastavil vodno past, ki pa jo je potem na glavo dobil nič hudega sluteči postrešček. Strašno zabavni so tudi njuni skupni intervjuji.

Več v novi številki revije Vklop!