Film

Zlobni kraljici

M.K.
21. 4. 2016, 13.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Charlize Theron in Emily Blunt kot zlobni kraljici iz fantazijske avanture Lovec: Zimska vojna

Pred tremi leti je s kinoplaten besnela zlobna kraljica Ravenna, ki se je želela v filmu Sneguljčica in lovec znebiti lepe Sneguljčice. A kdor si jamo koplje … Sneguljčica je ob pomoči lovca ugonobila zlobnico. A ne za vedno – vrača se namreč v nadaljevanju Lovec: Zimska vojna.

V nadaljevanju, ki to ni – je namreč bolj predzgodba prvega filma, sta se od prvotne glavne zasedbe vrnila le Charlize Theron kot Ravenna in Chris Hemsworth kot lovec, Sneguljčice v podobi Kristen Stewart ni več, prav tako se je moral posloviti režiser Rupert Sanders, nasledil ga je novinec Cedric Nicolas-Troyan. Osvetlimo še to predzgodbo: 26-letno Kristen in 45-letnega Ruperta so paparaci leta 2012 ujeli, ko sta se mečkala v avtu. Ona je bila takrat v zvezi z Robertom Pattinsonom, soigralcem iz Somraka, on pa poročen in oče dveh otrok; ona je sedaj v zvezi s francosko pevko Soko, on pa ločen – in oba sta zaradi slabega ugleda ostala brez dela pri Lovcu. Zgodba v slednjem se začne v preteklosti: zakaj sta sestri Ravenna (Charlize) in Freya (Emily Blunt) postali zlobni ter kako sta se zaljubila lovec Eric (Chris) in bojevnica Sara (Jessica Chastain), nato pa preskoči v prihodnost, ko Freya spozna, da lahko z magičnim ogledalom znova obudi Ravenno, ki jo je v prvem filmu porazila Sneguljčica. Dvojni zlobi lahko kljubujeta le Eric in Sara.

In kaj o svojih zabavnih vlogah pravita glavni zlobnici Charlize Theron in Emily Blunt?

Caharlize, Ravenna je v prejšnjem filmu slabo končala. Pravite, da se ob tej vlogi zelo zabavate, verjetno ste bili zato veseli, da ste našli izgovor in jo pripeljali nazaj?

Charlize: Seveda! Sploh ker si nisem mislila, da je to mogoče. Spraševala sem se, kako jo lahko pripeljemo nazaj na naraven način, ne vsiljeno. Producent Joe Roth je bil tako prijazen, rekel mi je, da ne bi posneli nadaljevanja brez mene. Jaz pa sem si samo mislila: 'Ja, srečno!' Mislim, da so se scenaristi res izkazali, super, da so se odločili za predfilm, in ne nadaljevanje, da je drugi film pravzaprav zgodba o začetku. Zanimivo mi je bilo predvsem to, da sem lahko veliko bolje raziskala lik skozi odnose z drugimi liki kot v prvem filmu.

Več v novi številki Vklopa!