Film

V družini ni skrivnosti

M.K.
31. 3. 2016, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Štirinajst let po Moji obilni grški poroki, ki je bila leta 2002 pravi hit, se vračata nasmejana Toula in njena glasna in številna grška družina.

Zgodba je postavljena deset let po prvem filmu, Toula je poročena z Ianom in se ukvarja s hčerko Paris, ki končuje srednjo šolo in se odloča, kateri kolidž izbrati. In kot da nima že dovolj svojih skrbi, ima Toula opravka še s svojo družino, ki se sooča z novo krizo. Oče Gus in mama Maria namreč ugotovita, da morda sploh nista mož in žena. Nova poroka na vidiku? Nia Vardalos, ki igra Toulo, se znova podpisuje pod scenarij.

Zakaj ste potrebovali toliko časa, da ste napisali nadaljevanje?

Obstaja daljša različica odgovora, a vam jo bom prihranila. Na kratko, takoj ko je prvi film doživel uspeh, so producenti prišli do mene in me prosili, naj napišem nadaljevanje. Napisala bi, da sta Ian (John Corbett) in Toula na koncu prvega filma dobila otroka, ko sem si zasebno močno prizadevala postati mama. Nisem mogla pisati o čustvih, ki zadevajo materinstvo, ne da bi to izkusila. Zato sem se pisanju dolgo upirala. Ko pa sem nenadoma in nepričakovano postala mama, sem spoznala, o čem so vsi govorili. Ljubim materinstvo, iskreno, globoko. Nenadoma sem razumela vso paniko, strah, vsa čustva. Ko je moja hči začela obiskovati vrtec, je nekdo govoril o tem, kako otroci hitro odrastejo in kot bi mignil postanejo študentje, in tako sem dobila idejo za nadaljevanje. Če bo moja hči odšla na kolidž, bom kar znorela! In pridobila še eno diplomo, ker bom šla z njo! Spominjam se dneva, ko sem šla študirat – v naši grški skupnosti sem bila prva. Oče mi je zabičal, da se moram vrniti, in ko sem si po enem mesecu kupila kavč, je jokal kot dež! Bil je prepričan, da me zdaj, ko imam pohištvo, ne bo več nazaj.

Več v novem Vklopu!