Film

Finalni superobračun

M.K.
24. 3. 2016, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ste za Batmana ali Supermana? V prihajajoči filmski stvaritvi Marvela se boste morali končno odločiti, na strani katerega superjunaka ste.

Filmska zamisel o združitvi jeklenega moža in princa teme se je dolga leta potikala po Hollywoodu in v filmu Jaz, legenda si jo je zaželel tudi že Will Smith, ko je ostal sam v apokaliptičnem New Yorku. No, na spopad Supermana in Batmana ne bo treba čakati na konec sveta, pač pa nam ga zdaj v sodelovanju s scenaristom Davidom Goyerjem servira režiser Zack Snyder v Zori pravice.

Končno združena

Projekt, ki so ga napovedali pred skoraj tremi leti, je bil dobro čuvana skrivnost, kljub temu da so se vsake toliko pojavili z njim povezani novice, trači. Resda mnoge stvari niso držale, a tisti, ki so kljub temu natančno spremljali dogajanje, so si lahko ustvarili približno predstavo o finalnem spopadu Batmana in Supermana, saj tudi uradni zapisi vsebine niso postregli z jasno zgodbo. Zato so oboževalci stripovskih junakov sami povezali niti. V Jeklenem možu, ki ga je pred tremi leti prav tako režiral Snyder, je Superman postal kontroverzen lik, po tem ga eni vidijo kot nespornega superjunaka, drugi pa kot grozečo nevarnost planetu. Med slednje spada tudi Bruce Wayne, ki se je po zadnjih bitkah z generalom Zodom in veliki izgubi povlekel vase ter zdaj svojo nadnaravno moč uporablja zgolj za varovanje človeštva.

Več v novem Vklopu!