Film

Avstralska prijatelja: Nicole in Hugh

Bartek Kolodziej
20. 4. 2009, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

O svojem zasebnem življenju sta se Nicole Kidman in Hugh Jackman ekskluzivno za Stop razgovorila ob ameriški premieri filma Avstralija.

Nicole in Hugh, avstralska zvezdnika v Hollywoodu, osvajata svet z epsko romanco Avstralija, filmom Baza Luhrmanna, ki je hkrati tudi posvetilo domovini vseh glavnih ustvarjalcev. Zasebno sta videti zvezdnika srečna in zadovoljna, kot že dolgo ne.

 

Čutite olajšanje, ker je Avstralija končno v kinu? Šlo je za velikanski projekt, kajne?

Jackman: Res je. Ogromno časa in truda smo vložili in še nikoli nisem bil na svoj film tako ponosen, kot sem tokrat. Prvič v življenju imam občutek, da sem morda že odigral svojo najljubšo in najboljšo vlogo v karieri. Seveda je del privlačnosti filma v tem, da smo ga snemali Avstralci v Avstraliji. Zgodba, pokrajina, vse je domače. Danes tehnika sicer omogoča goljufije in marsikdo bi najbrž posnel veliko večino filma v studiu, na koncu pa šel v Avstralijo z majhno ekipo in v nekaj dneh na hitro posnel nekaj kadrov pokrajine. Ampak naš režiser Baz Luhrmann si je stvar zamislil drugače. Saj smo vedeli, da bo speljal stvari po svoje ... ampak fant nas je peljal domov za osem mesecev, da smo vse posneli, kot se spodobi, začutili usodno privlačnost vsakega kraja posebej! Za tole mu bom res hvaležen, to bo film, ki se ga bom spominjal do konca svojih dni.

Kidman: Glede na to, da je Hugh povedal že vse, bom dodala le to, da je bil čudovit soigralec. Najlepši. (Smeh.)

 

Nicole, zdi se, da ta hip ne bi mogli biti srečnejši. V kinu je vaš novi veliki film, od poletja ste tudi ponosna mati ...

K: Odlično se počutim, ker smo dokončali film, o katerem sem sanjarila od mladosti. Navdušena sem in komaj čakam, da bodo lahko gledalci po vsem svetu končno videli lepote in raznolikost naše domovine. Podobe pokrajine v filmu so neverjetno lepe celo za nas. Zelo ponosna sem na Bazov film, takih zgodb danes ne snemajo več prav pogosto. Če dobro pomislim, si danes res težko želim še kaj več. Zadovoljna z delom, z vsakdanjim življenjem, še vedno presrečna zaradi najine male Sunday Rose ... Tako polno srce imam ob pogledu na svojo hčer, na otroka, ki sem ga rodila, da tega ne znam opisati.

 

Imata drug za drugega kak nasvet za vzgojo otrok?

K: Najbolje je, če pri tem nikomur ne soliš pameti, to ni za nikogar prijetno. Sama imam dva odraščajoča otroka (posvojenca Isabello in Connorja iz zakona s Tomom Cruisom, op. avt.) in mislim, da se dobro razumemo. Stroga sem le pri tem, da jima ne pustim zapravljati preveč časa z računalniškimi igricami. Samo enkrat sem jima dala v roke gameboy in fant je kar izginil v sobo. Ko mu je sledila še sestra in ni bilo o njiju ne duha ne sluha, sem ukrepala in jima igračo vzela. A to je edini tak primer, mislim, da sem sicer precej popustljiva mama.

J: Ne vem, kaj bi lahko rekel ljudem, ki se znajdejo na novo v vlogi staršev. Spomnim, kako je bilo z mojima Oscarjem in Avo. Vsi prijatelji so nama z ženo povedali kaj modrega iz lastnih izkušenj, jaz pa sem vse njihove nasvete preslišal in v hipu pozabil. Zapomnil sem si eno samo stvar. Ko sem prvič prijel v roke malo Avo, so me opozorili, da otroka nikoli ne smem stresati, čeprav bi se rad le poigral. To sem si drznil povedati tudi Nic, upam, da mi ni zamerila.

 

Vaš sin je star osem let in ima majhno vlogo v filmu Avstralija.

J: Res je, a to je po moje začetek in konec fantove filmske kariere. Na snemanju je moral biti štiri dni in na koncu mi je mali rekel, da tako dolgočasnega dela še ni imel. Čakanje med snemanjem, ponavljanje prizorov, sam dolgčas (smeh)! Mislim, da ga ne bom spet prav hitro spravil v bližino kamer. Naj se odloči sam, morda si bo kdaj pozneje premislil. Jaz že vem, kako se lahko človek v življenju spremeni. Sam sem v zadnjih letih precej drugačen kot prej.

 

Oba se zdita zelo navezana na dom. Je težko kombinirati zasebno življenje in kariero?

J: Če se le da, so moji najbližji z menoj tudi tedaj, ko delam. Hčerka še ne hodi v šolo, zato je nekoliko lažje. Fant ima obveznosti, ampak trudim se, da smo res veliko skupaj. Biti hočem dober oče. Moji starši so se ločili, ko sem bil še majhen. Nikoli ne bom pozabil bolečine, ki sem jo čutil v tistih letih. Oba sta se zelo trudila, da ne bi trpel zaradi njune ločitve, ampak ni šlo. Nismo več živeli skupaj, nismo skupaj zajtrkovali ali hodili spat. Trpel sem in ne želim si, da bi moja otroka kadarkoli občutila kaj podobnega.

K: Midva s Keithom imava pravilo, da nisva ločena dlje kot en teden. Romantična sem in potrebujem ljudi, ki mi veliko pomenijo. Če sem nekaj dni kje drugje, čutim bolečino in praznino, in teden dni je več kot preveč. Ves čas razmišljam o domu, tudi v tem trenutku si mislim, ali je mala Sunday zadovoljna in kaj počne. Za zdaj je najin dogovor o največ tednu narazen zelo uspešen. Včasih se mora človek potruditi, da doseže tisto, kar si želi, ampak ljubezen je tega gotovo vredna. Med snemanjem Avstralije je bil Keith na turneji. Ko je imel dva dni časa, se je usedel v letalo in preživel ves dan v zraku zato, da sva bila skupaj nekaj ur. Potem ga je čakala še enako dolga pot nazaj, seveda. Ampak bila sva srečna, kot so lahko le pari, ki se ujemajo. Ko čutiš, da je kdo pravi, ni nobena ovira previsoka. Veliko vlagaš, a dobiš veliko tudi nazaj. Vredno je. Naša družina živi preprosto. Če s Keithom nisva prezasedena z delom, smo na posestvu v Nashvillu in tam človek pozabi na vse. Mož mi brenka na strune, skrbiva za živali, s hčerko hodim po svojem vrtu z zelenjavo in sem zadovoljna z drobnimi stvarmi. Najbolj se sprostim, ko sama kuham ali pospravljam, ko pošljem misli daleč stran. Ne maram pa rutine, natančnega urnika. Raje počnem stvari spontano.

 

Vaš prvi zakon je trajal dolgo, in čeprav se zgodba ni končala s tako srečnim koncem, najbrž ostajajo tudi lepi spomini. Imate še kak stik s Tomom?

K: S ponosom lahko rečem, da imava danes zelo korekten odnos. Pokličeva se po telefonu, pogovoriva o Isabelli in Connorju, poklepetava o delu. Dveh otrok in skoraj enajstih let skupnega življenja ne moreš kar zbrisati iz glave. Dolga leta sem mislila, da se bom postarala kot gospa Cruise. V vsakem zakonu, ki se konča z ločitvijo, je veliko bolečine, ampak na srečo gre življenje naprej. Če sta bila zakonca prej povezana in če sta dovolj zrela, se znata tudi raziti spoštljivo in živeti naprej.

 

Se počutite kot planetarno privlačen moški? Vaše ime kar ne izgine z lestvic najlepših moških v Hollywoodu.

J: Lestvice so smešna reč. Vedno se začudim, ko mi povedo, da sem kje omenjen. Vroč moški? Ni na svetu nič pomembnejšega? Revija People me je razglasila za najbolj seksi Zemljana. Slišati bi morali mojo ženo: "Ti ljudje se zaj....ajo!" (Smeh.)