Film

Kate, Leova sorodna duša

Bartek Kolodziej
21. 4. 2009, 01.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Šestič je bila nominirana za oskarja, pri 33 letih pa so jo končno uslišali in je lahko pozirala s kipcem, osvojenim s filmom Bralec.

"Šestič sem nominirana za oskarja. Tega fanta bi res rada odnesla domov," se je pridušala Kate Winslet med intervjujem, ki je nastal tik pred letošnjo podelitvijo kipcev Akademije.

 

 

Kate so končno uslišali: pri 33 je v nedeljo zvečer po losangeleškem času končno lahko ponosno pozirala s kipcem, osvojenim s filmom Bralec. Potem je šla proslavljat zmago. Čestital ji je Leonardo DiCaprio, s katerim sta se za vselej vtisnila v spomin v Titaniku in se zdaj končno vrnila s filmom Krožna cesta, presrečen je bil seveda tudi režiser Sam Mendes, v prostem času Katin drugi soprog.

 

Kate, lani ste posneli Krožno cesto in Bralca. Za vami sta dva velika, zahtevna projekta.

Da, zdaj, po oskarjih, si bom vzela vsaj malo časa za počitek. Nisem igralka, ki bi zmogla posneti štiri filme zapored. Potrebujem malo prostega časa, zraka, trenutkov z družino. Kuhala bom, vrtnarila, malo dvigovala telefon agentu in se nato vrnila.

 

V Krožni cesti ste se na platnu končno spet našli z Leonardom DiCapriom.

Končno. Z Leom sva od Titanika resnično dobra prijatelja. Dobivava se, kolikor nama dopušča čas, in vsaj enkrat na teden se pokličeva. Imava enak smisel za humor, razmišljava podobno. Čustveno sva povezana, resnično sva sorodni duši. Zato se tudi na snemanjih z lahkoto ujameva. Tudi tokrat nisem delala, ampak sem uživala. Veste kaj je zabavno? Da moja otroka kličeta Lea stric. Posvojila sta ga, postal je del naše družine.

 

Snemanje vročih prizorov je moralo biti zanimivo. Vi in vaš dobri prijatelj pred kamero, za njo pa režiser, vaš mož Sam Mendes.

Ha ha, Leo je bil v večjih škripcih, on je bil tisti, ki je moral zapeljevati režiserjevo ženo. Na začetku je bilo res nenavadno, ampak potem je Sam rešil zaplet. Rekel nama je, naj se pač sprostiva, se poljubljava in kar še sodi zraven. Zelo veliko breme mi je padlo z ramen, verjemite mi.

 

Kako vam uspe uskladiti delovni urnik z družinskim?

Ni tako težko. Družina je na prvem mestu, odraščanja otrok in njunih korakov v svet ne bom zamudila. Nikoli nista sama, če me ni doma, je tam Sam, in nasprotno. Včasih gresta z nama, seveda je treba tudi improvizirati, ampak je vredno.

 

Se otroka zavedata, kako slavno mamo imata?

Doma ne gledamo mojih filmov in ne kupčkamo revij o filmih ali družabnih srečanjih. Če gremo mimo plakatov z mojo sliko, grem raje na drugo stran ceste. Jasno je, da otroka vidita svet okrog sebe, ampak iz svojega dela nikakor ne želim delati večjega hrupa, kot je potrebno. Moram pa iskreno priznati, da sem sama dovzetna za to, da mi rečejo filmska zvezda. Kar kurjo polt dobim, še vedno bi se kdaj uščipnila in se prepričala, ali ne sanjam. Filmska zvezda!? Julia Roberts je zvezda, bleščeča ženska in igralka. Ampak jaz?