Tuje

Zameril mu je, ker ga je vrgel na finto

S.D.
2. 11. 2023, 11.29
Posodobljeno: 2. 11. 2023, 12.33
Deli članek:

Hollywoodska zvezdnika sta danes sicer dobra prijatelja, čeprav so med njima vrsto let vladali ledeni odnosi.

Profimedia
Sylvester Stallone in Arnold Schwarzenegger sta včasih tekmovala v vsem – v velikosti mišic, kdo bo dobil kakšno vlogo in v višini honorarja.

Sylvester Stallone (77) in Arnold Schwarzenegger (76) sta se v osemdesetih in devetdesetih letih borila za prevlado v hollywoodskih akcijskih filmih in dobesedno tekmovala, kdo bo imel večje mišice. Zbližala sta se šele veliko pozneje in zdaj veljata za tesna prijatelja. Arnold se je pred dnevi na spominski slovesnosti, na kateri so se poslovili od legendarnega hollywoodskega odvetnika Jaka Blooma, spomnil, kako je prišlo do njune sprave in kakšno vlogo je pri tem odigral omenjeni odvetnik. »Jake me je prepričal, da sem šel v posel s Sylvestrom, ko se je rodila ideja o verigi restavracij Planet Hollywood, v katero so se vključili tudi Bruce Willis, Whoopi Goldberg in drugi. Priznam, da sem bil jezen na Jaka, saj sem do takrat preziral vse, kar je bilo povezano s Slyem. Primerjal sem velikost njegovih mišic s svojimi in seveda njegovo plačo. Ampak Jake me je znal oviti okoli prsta in prepričati, kako dobro bi bilo za projekt, če bi se vanj vključil tudi zvezdnik filma Rocky.« Promocijska turneja omenjene verige restavracij je bila sprva zato moreča, a v dolgih tednih, med katerimi sta promovirala burgerje po vsem svetu, se je led med njima stopil, sovražnost in tekmovalnost sta zbledeli, zvezdnika pa sta postala dobra prijatelja.

Je pa Arnold ob tej priložnosti obudil spomin na še eno anekdoto. Ko je Sylvester razmišljal, ali naj sprejme vlogo v filmu Stoj – ali moja mama strelja, je sam sprožil govorice, da se bo tudi on potegoval za glavno vlogo v omenjenem filmu. Ko je to izvedel Sly, je seveda takoj sprejel vlogo. A bi bilo mogoče bolje, če je ne bi, saj film ni doživel pričakovanega uspeha. Arnold se je ob tem seveda privoščljivo naslajal.