Tuje

Prelevil se je v borca UFC

T.L.
16. 3. 2023, 17.00
Deli članek:

Hollywoodski igralec v svojem poslu obožuje izzive, še posebej vesel pa je, če se mora zaradi kakšnega lika tudi fizično spremeniti, kot za vlogo Elwooda Daltona.

Profimedia
Jake Gyllenhaal se je za vlogo pripravljal kar nekaj tednov, tako da je brez težav snemal tudi na pravih bojih v Las Vegasu.

Jake Gyllenhaal (42) je prejšnji teden med snemanjem novega filma Road House razkril svojo novo vlogo borca UFC Elwooda Daltona v obnovitvi kultne klasike iz leta 1989 Vojna za Dve dvojki, v kateri je nastopil Patrick Swayze. Dalton je borec UFC, ki dela kot varnostnik v baru ob cesti, potem ko se končajo njegovi profesionalni dnevi. Jake je prejšnji teden posnel prizor na resničnem dogodku UFC v Las Vegasu in naredil močan vtis, saj se je zelo vživel v vlogo ter temu primerno izklesal tudi svoje telo.

Snemanje serije se je začelo avgusta leta 2022 v Dominikanski republiki, tako da večji del zapleta filma poteka zunaj stadiona UFC. Dogajanje filma je postavljeno na Florido Keys, kjer mora Elwood prevzeti delo varnostnika v baru, v katerem pa stvari niso takšne, kot se zdijo. Seveda glavni junak razkrije globoko korupcijo v samem mestu in jo pomaga očistiti ter osvobodi lokalne prebivalce. Za zdaj ni jasno, kako bo Jakov lik povezan s Patrickovim, saj so veliko stvari napisali na novo.