Domače

Po težkem obdobju srečen tudi zasebno

Simona Dakič Nemanič
1. 2. 2024, 08.32
Posodobljeno: 1. 2. 2024, 08.36
Deli članek:

Z novo oddajo Marcel se na male zaslone vrača nekdanji voditelj oddaje Studio City Marcel Štefančič, mi pa predstavljamo tudi njegovo srčno damo.

Mediaspeed
marcel steefancic

Oddaja Studio City je bila kar 33 let stalnica na Televiziji Slovenija. Prvih devet let je Marcel Štefančič v njej vodil filmsko rubriko, zadnjih 24 let, odkar so oddajo skrajšali na eno uro, pa je bil voditelj oddaje, ki je poleg zanimivih intervjujev iz tedna v teden postregla tudi z odličnimi rubrikami, kolumnami in reportažami s terena. Ko so marca 2022 oddajo ukinili, se je Marcel umaknil z malih zaslonov in se še bolj posvetil pisanju. Vsak teden piše odmevne članke in filmske kritike za revijo Mladina, ureja mesečnik Global, hkrati pa piše tudi besedila za svojo dušo, saj je izdal že več kot sto knjig in je v tem pogledu pravi rekorder.

Novo vodstvo televizije je že konec lanskega leta prejelo veliko vprašanj, ali se bosta Marcel in oddaja Studio City vrnila na male ekrane. Ker je oddajo ustvarjala kopica zunanjih sodelavcev, ki so po ukinitvi morali iskati nove delovne izzive, Studia City za zdaj še ne bo. Bo pa vsak ponedeljek ob 21. uri Marcel v studiu z novo sceno gostil zanimive sogovornike. Bi si pa želel, da bi se počasi vrnila tudi oddaja v prenovljeni obliki, in v tem primeru napoveduje, da bo voditeljsko štafeto predal novemu obrazu.

Boleče slovo, nova ljubezen

Čeprav je Marcel gledalcem televizije dobro znan, pa o svoji zasebnosti nikoli ni prav veliko razlagal. Kar 37 let je bil poročen z novinarko in piarovko Zdenko Jagarinec, ki je konec leta 2019 umrla po dolgi in hudi bolezni. V ponedeljek po njeni smrti je oddaja Studio City odpadla, že naslednji teden pa je Marcel kljub osebni bolečini spet prišel pred kamere in profesionalno odvodil oddajo, ki je zaznamovala njegovo življenje in ga naredila prepoznavnega širši javnosti. Kljub hudi izgubi je ohranil vero v ljubezen in pred tremi leti začel zvezo z Ivano Novak, hčerjo pesnika Borisa A. Novaka, ki je tudi velika ljubiteljica filma, poznamo pa jo iz oddaje Televizorka na TV Slovenija.

Marcel je sicer pravi deloholik, ampak za ljubezen si je pripravljen vzeti čas. Čeprav mu tega ne bi pripisali na prvi pogled, pravi, da je tudi romantik: »V tej zvezi sem zelo romantična duša, ker je taka zveza, da sem to lahko.«

Izvedeli smo, da imata z Ivano podoben okus za filme pa tudi pri glasbi drug drugemu ne parata ušes. »Veliko potujeva naokrog z avtom, saj se rada voziva. In v avtu je treba poslušati glasbo, imeti neki soundtrack. Na srečo tu ni problema, zmeraj se strinjava glede glasbe. In če se strinjaš o glasbi in o filmih, se potem tudi o ljubezni še toliko bolj,« pravi Marcel, ki na vprašanje, ali imata kakšno 'svojo' skladbo, v smehu odgovarja, da je njunih skladb cel kup, saj tako rekoč vse pesmi opevajo prav njiju.

Sicer pa sta bila nazadnje v Bologni, ki je na Marcela naredila izjemen vtis. »To je vrhunsko staro mesto z orjaškim središčem in ni turisticirano! Turisti so v Firencah, Benetkah, Bologne pa niso še uzurpirali, kar je super,« nam je zaupal Marcel, ki ga je navdušil tudi obisk Beograda, kamor sta tudi šla z Ivano. »Čevapčiči tam sicer niso tako dobri kot pri nas, imajo pa na glavni ulici v pešconi Kneza Mihaila kakšnih šest ali sedem orjaških knjigarn, ki so videti kot umetniške galerije. Super so bratje Srbi, čestitam jim, saj so to res vrhunske knjigarne v več nadstropjih,« pravi Marcel, ki je velik ljubitelj knjig.

Ivanine Oblike duha

Kogar zanima, kakšna je Marcelova nova izbranka, si lahko ob sobotah na TV Slovenija ogleda oddajo Televizorka, ki jo pripravlja že nekaj časa. Kogar pa zanima še njen glasbeni talent, naj pride v Cankarjev dom, saj bo 6. februarja 2024 tam nastopila s svojim projektom Oblike duha. S svojo glasbeno skupino je namreč uglasbila poezijo očeta Borisa A. Novaka. Ivana ni samo pevka, temveč tudi pianistka. Koncertni oder si bo sicer ta večer delila še s Chrisom Eckmanom in Boštjanom Naratom.