Domače

Fizično čutiš, ko se ti para srce

Andreja Comino
18. 1. 2017, 02.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čeprav je posnela na stotine oddaj Prava ideja bi voditeljica Edita Cetinski vse v trenutku zamenjala za to, da bi lahko spet objela sina Vida.

Lani, sredi poletja, nekaj dni za tem, ko so se z družino vrnili s počitnic na Siciliji, je nenadoma umrl. »Slišala sem ljudi, ki so pripovedovali, kako huda je bolečina ob izgubi otroka, a je ob vsem sočutju nisem bila sposobna dojeti v vsej njeni globini,« je iskrena. Sinova smrt jo je popolnoma zlomila. Ker človeka nihče ne pripravi na tako hudo življenjsko preizkušnjo, si je Edita z možem Zvonetom in najstniško hčerjo Eli poiskala strokovno pomoč, da bodo znali (za)živeti z izgubo.

»Z možem sva skupaj že več kot trideset let in res nama je lepo. Še posebno zadnjih dvajset let, ko sta se rodila Vid in Eli, je bilo zelo lepih. Moja družina je bila največja sreča. Dobro smo se razumeli, veliko lepega počeli, potovali, se pogovarjali in zabavali. Nekateri hodijo v slaščičarne in na razvajanja, jaz pa sem si baterije polnila doma, med svojimi domačimi. Moja družina je bila moja oaza miru, kjer sem si nabrala moči za vse ostalo, kar sem počela,« pripoveduje Edita, ki je Pravo idejo začela pripravljati maja 2008, ko se je začela svetovna finančna kriza. Z njo je premikala meje mogočega. Mnogi so ji napovedovali, da z njo ne bo zdržala do konca leta, da ji bo zmanjkalo sogovornikov. Vendar se ni dala – trmasta in odločna, kot je, je vsakič znova iskala nove primere uspešnosti in ustvarjalnosti.

Več v tiskanih Zvezdah (št.3/2017)