Zgodbe

Janina preobrazba: Brezmejno ustvarjalna

Andreja Comino
8. 10. 2023, 05.00
Deli članek:

»Prihajam iz jugovzhodne Štajerske, iz Laškega, ki je zame najlepše mesto v Sloveniji. Ljudje ga poznajo predvsem po termalnem kopališču ter prireditvi Pivo in cvetje, domačini pa vemo za kopico krasnih kotičkov, ki turistom običajno ostanejo skriti,« je povedala 47-letna Nataša Holcer, ki se opiše kot preprosta, prijazna in živahna, vegetarijanka in mama dveh najstnikov. Kljub temu da ni imela ravno lahkega in brezskrbnega otroštva, jo je mama podpirala na njeni poti in poskrbela, da ji nikoli ni nič manjkalo, za kar ji je zelo hvaležna.

Mateja Jordovič Potočnik
Nataša Holcer

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Literam terapevtka Nataša Učakar za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Cherry Monday Boutique, Domžale  

Nataša je odraščala v enostarševski družini. »Oče mi je umrl, ko sem bila stara tri leta in pol. Odraščala sem z mamo in starejšo sestro, ki je invalid že iz otroštva. Kljub temu je mami veliko pomagala, njena pomoč pa je bila zelo dragocena, saj je mama delala v treh izmenah, da je lahko poskrbela za dva otroka. Nikoli nismo čutili pomanjkanja, saj je bila mama zelo delavna in skromna ženska. Še ko je imela dopust, je hodila pomagat bratu in njegovi ženi v Vrh nad Laškim,« je opisala svoje otroštvo Nataša, ki je pri teh sorodnikih preživljala počitnice od zgodnjega otroštva pa vse do zaključka osnovne šole. Tam ji je bilo lepo, saj so imeli kmetijo in veliko možnosti za igranje. »Tako je bil tam moj drugi dom, kamor sem zelo rada zahajala, in stricu in teti bi lahko rekla moja druga starša. Čeprav sem si kot osnovnošolska že iz nižjih razredov želela postati vzgojiteljica, se mi žal ni izšlo. Vpisala sem se na srednjo vrtnarsko šolo v Medlog – smer cvetličar. Po pripravništvu v cvetličarni sem morala narediti še prekvalifikacije za trgovca, če sem hotela prodajati v cvetličarni. Delo mi je bilo v veliko veselje, saj sem se naučila aranžiranja daril, izdelovanja aranžmajev, šopkov ... Žal v tem poklicu nisem bila dolgo. Pri 28 letih sem rodila prvega otroka. Bila sem ga neskončno vesela, saj sem komaj zanosila po štirih spontanih splavih. Dve leti pozneje sem postala drugič mama,« je povedala Nataša, ki poleg skrbi za svojo družino rada pomaga svoji sestri. Obenem pa skrbi za čistočo v večstanovanjskih blokih.

Mateja Jordovič Potočnik
Nataša Holcer prej

»Vesela sem, da so sosedje z mojim delom zelo zadovoljni, kar se vidi na njihovih obrazih, to  mi tudi povedo. Prosti čas rada preživljam v naravi, obiščem kakšen hrib v bližini. Že iz otroških let rada hodim na morje, kar sta mi že iz male šole omogočili mama in sestra. Zelo rada plavam, kar tudi zelo dobro vpliva na mojo hrbtenico, saj sem v sedmem razredu dobila steznik. Veliko sem prejokala, ker me ga je bilo sram nositi. Steznik mi je na koži puščal izpuščaje, trgal obleko. Spomnim se tudi, da smo šle s sošolkami v Laško v kino in sem steznik skrila v omaro. Sestra me je nato spraševala, ali ga imam na sebi, a sem ga takrat, tako kot velikokrat, ko je le bilo mogoče, snela, saj sem se brez njega počutila svobodno,« je pripovedovala Nataša, ki tudi zelo rada potuje, kolikor si seveda lahko privošči. Želi si na potep po državah nekdanje Jugoslavije. V prostem času zelo rada ustvarja, izdeluje voščilnice, za božične praznike pa še kakšen venček. »Navdihujeta me moja otroka. Če mi kdaj zmanjka energije, najprej pomislim nanju, od tam črpam energijo in tako lažje kaj naredim,« je razkrila skriti vir navdiha.

Mateja Jordovič Potočnik
Nataša Holcer potem

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Pri obiskovanju frizerja nisem ravno pridna. Kakih trikrat na leto pa mi vseeno znese obiskati salon, da me uredijo. Običajno mi frizerka naredi pramene in me malo postriže. Preveč ne maram, saj sem ena izmed tistih, ki so jih vedno praktične mame strigle na kratko in sem si komaj izborila nekoliko daljše lase,« je povedala Nataša. S frizerko, soimenjakinjo Natašo, sta se hitro ujeli. Mojstrica urejanja pričesk ji je predlagala dvobarvne pramene, s katerimi bi bila pričeska videti še naravnejša. Naredila ji je svetlo rjave in blond pramene. Ker si je Nataša želela ohraniti dolžino las, ni pretiravala s striženjem. Skrajšala jih je le toliko, da ji je naredila modno in za urejanje doma primerno pričesko. Postrigla jo je rahlo resasto, s čimer je dosegla večjo bujnost.

Pri ličenju Nataša ne pretirava, samo z maskaro si poudari trepalnice, s svinčnikom obrvi in senčilom lica. Vse to ji zjutraj uspe v manj kot petih minutah, nato pa že hiti po opravkih. Mojstrica ličenja Manca Maselj si je seveda vzela veliko več časa. Oči ji je najprej občrtala z modrovijoličnim svinčnikom, nato pa črto rahlo zabrisala z vijoličnim senčilom. Trepalnice ji je poudarila in na videz zgostila z debelo plastjo črne maskare. Rožnato senčilo in šminka v podobnem odtenku sta lepo zaokrožila videz.

Preobrazba je objavljena v reviji Jana, št. 40, 3. oktober, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!