Zgodbe

Na snemanju oddaje Kaj dogaja: Zdaj vemo, kako to počno geniji

Marija Šelek
22. 2. 2023, 06.00
Deli članek:

Hvala bogu, da so nazaj! Ekipa oddaje Kaj dogaja je začela s pomladno sezono in mi smo bili zraven.

Adrian Pregelj Rtv Slovenija
Ustvarjalci oddaje Kaj dogaja.

Vohunili smo na njihovem sestanku, ko so se možgansko razgibavali, ter se zlili s steno v kleti RTV-hiše, ko so Svetlana, Novak in Jenull izvajali misijo nemogoče. Na koncu je skoraj zatulil alarm, Svetlana je nadrla nič hudega sluteče otroke, vse pa je bilo za crknit smešno.

Kaj vse je treba storiti, da se lahko ljudstvo ob sobotah zvečer na domačem kavču vsaj malo nareži? Najprej je treba na kup sklicati kalibre, kot so Tilen Artač, Alenka Marinič, Admir Baltić, Jernej Celec, Robert Petan, Miha Brajnik in Igor Bračič, potem pa jih »spustiti s ketne«.

Šimen Zupančič
Za komaj dveinpolminutni skeč se zažene celotna mašinerija: snemalci, lučkarji, še prej kostumi in maska pa rekviziti, lokacije ...

No, v resnici njihov ponedeljkov sestanek ni čisto nič kaotičen. Presenetljivo učinkovit je, ideje letijo na kup, njihovi snovalci pa se ne zvijajo po stolih od muk, ker morda ne bi bile dovolj dobre, dovolj smešne, dovolj drugačne. Niso tako neusmiljeni do sebe, so pa skupina pametnih, duhovitih bitij, v družbi katerih sem se zgoraj podpisana takoj počutila udobno. Pomaga, da sem oboževalka njihovega humorja in da se mi, recimo, zdi skoraj vsak dovtip Admirja ali Igorja smešen. Ne morem si pomagati, priznam.
Iskreno tudi skrbijo drug za drugega, kar demonstrira urednica Maša Kljun, ki v trenutku, ko Admir zajavka od bolečin in je jasno, da je njegov vrat nekam tog ter se obrača kot sova, iz predala privleče čudežno mazilo.

Šimen Zupančič
Tilen Artač ni vedel, da bo moral delati prevale, ampak mu v odsotnosti naloženo kaskadersko breme sploh ni bilo odveč.

Prvaki skečev

Igorja Bračiča, ki je nekakšen oče oddaje, bi bilo treba uvoziti na vsakršne sestanke, kjer se po navadi veliko govori, pa malo dogovori. Kadar sestanek vodi on, na koncu vsi vedo, kaj so se dogovorili in kaj je posameznikova naloga. Ker so preskušeni soborci televizijskega humorja in prvaki v snemanju skečev, mu večkratnega »zatiranja« živahne debate nihče ne zameri. Tako pač mora biti, snemalni termini so vnaprej jasni, po ponedeljkovem sestanku se v torek pišejo scenariji za skeče, nabirajo kostumi, organizirajo lokacije, v sredo tečejo snemalne ure na terenu, v četrtek se pred tako imenovanim zelenim platnom snema politična telenovela, v petek pa posnamejo še studijski del z gostom in voditeljema.

Kot ekipa se imajo fajn in zdi se, da bi se lahko takole družili v nedogled. Je lahko to tudi past?

Celotno zgodbo si lahko preberete v reviji Jana, št.8, 21. 02. 2023.

Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!