Zgodbe

Dieta dr. Johanne Budwig

Renata Ucman
21. 10. 2009, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Čudežna formula za zdravljenje dr. Johanne Budwig, že pokojne nemške doktorice znanosti, biokemičarke in sedemkratne nominiranke za Nobelovo nagrado, vzbuja čedalje več zanimanja po svetu in pri nas.

Čudežna formula za zdravljenje dr. Johanne Budwig, že pokojne nemške doktorice znanosti, biokemičarke in sedemkratne nominiranke za Nobelovo nagrado, vzbuja čedalje več zanimanja po svetu in pri nas. V Jani smo nedavno že pisali o njeni zdravstveni dieti, ki temelji na uživanju lanenega olja s skuto, in drugih njenih priporočilih, s katero je dokazano ozdravila mnoge, tudi hude rakave bolnike. Zdaj so v Sloveniji končno izšle njene tri knjižne uspešnice: Oljno-proteinska kuharica, Rak – problem in rešitev ter Laneno olje, resnična pomoč pri artritisu, srčnem infarktu in raku. V njih je razkrila svojo formulo za ozdravitev ali odlično preventivo ter številne uporabne recepte za krepitev zdravja. V prihodnjih številkah Jane bomo objavili še več koristih nasvetov in zdravilnih receptov dr. Budwigove! Prejšnji teden smo v Sloveniji končno dočakali izid in predstavitev treh uspešnic dr. Johanne Budwig, ki bodo nedvomno številnim dovolj vztrajnim ljudem pokazale pot do zdravja oziroma ozdravitve. Njeno delo je izredno pomembno, čeprav ga za zdaj uradna medicina veliko premalo pozna. Mnogi pravijo, da je bila s svojimi raziskavami precej pred časom. Toliko bolj pa njeno izjemno delo upošteva marsikdo, ki po svetu uspešno zdravi celostno. Danes so njena vrhunska dognanja del zdravljenja na številnih holističnih klinikah za zdravljenje raka po svetu. Pomen maščobnih kislin omega 3 Sredi prejšnjega stoletja je avtorica omenjenih uspešnic, biokemičarka in fizičarka dr. Budwigova, ki je umrla pred šestimi leti, prva na svetu odkrila razlike med posameznimi maščobnimi kislinami. Pokazala je, kako močno vplivajo na delovanje celičnih membran v našem telesu in posledično na naše zdravje. Zlasti je pomembno opredelila razliko med nasičenimi in nenasičenimi maščobnimi kislinami, saj je raziskovala maščobne kisline omega 3, omega 6 in omega 9, pa tudi pomembno razliko med zdravimi maščobnimi kislinami CIS in škodljivimi transmaščobnimi kislinami. Zadnje, ki nastanejo zaradi segrevanja nenasičenih maščobnih kislin, denimo pri segrevanju rastlinskih olj, je iz svoje zdravstvene diete popolnoma izločila in jih je bolnikom odsvetovala! Pregrete maščobe, je opozarjala, so za zdravje zelo škodljive. Zato se po njenih priporočilih sme segrevati samo nasičeno rastlinsko olje, denimo kokosovo in palmovo. V svojo dieto je s poudarkom vključila maščobne kisline omega 3, ki jih zelo priporoča, in s tem laneno olje, ki jih vsebuje kar 56 odstotkov! Pri tem je poudarila, da na zdravje najbolj učinkuje uživanje maščobnih kislin omega 3 v kombinaciji z aminokislinami, ki imajo veliko žvepla. Prvih je veliko v lanenem olju, aminokislin z žveplom pa v skuti, mešanica obojega pa je po vsem svetu znana kot zdravilni zajtrk dr. Budwigove. Zakaj je ta mešanica po njenem tako zdravilna? Ker elektronski oblak, ki nastane pri mešanju lanenega olja in skute, poveča aktivnost mitohondrijev, kar je bistveno pri ozdravitvi raka – da se bolne celice spremenijo v zdrave. Dokazala je, da je prehrana, bogata z nenasičenimi maščobnimi kislinami, nujna za zdravo celico in zdravi hemoglobin, ki prenaša kisik. Vsa svoja zelo pomembna znanstvena odkritja je znanstvenica, ki je delala tudi za nemško vlado, povezala v svojo čudežno formulo za zdravljenje in jo razkrila tudi v omenjenih treh knjižnih uspešnicah. Z njo je ozdravila številne ljudi po vsem svetu. Mnogi ji zato danes z velikim spoštovanjem priznavajo, da je njena dieta z zelo premišljeno izbrano prehrano in s precej strogimi navodili zagotovo najuspešnejša pri celostnem zdravljenju raka na svetu. Čudežno laneno olje s skuto Mešanica skute in lanenega olja, ki obnavlja moč in vrača energijo, je pomemben del njene zdravilne formule, čeprav je treba upoštevati še vrsto drugih napotkov, ki vodijo do ozdravitve. Zajtrk po dieti dr. Johanne Budwig pripravimo tako, da skuti, najbolje kozji ali ovčji, z mešalnikom primešamo od eno do tri žlice hladno stisnjenega lanenega olja. Kozja in ovčja skuta sta po njenem primernejši, čeprav lahko uporabimo tudi biološko pridelano kravjo skuto. Več v Jani, št. 42, 20.10.2009