Nasveti

Naj recept Maje Keuc: Slastna kaša, zdravje in ljubezen naša

Andreja Comino
8. 3. 2024, 03.00
Deli članek:

Simpatična pevka, ki navdušuje s svojim kristalnim glasom, izjemnimi nastopi in širokim repertoarjem, prizna, da ne slovi ravno po »izvenserijskem kuhanju«, saj prisega na precej preprosto pripravo hrane brez aditivov. »Največkrat je kuha pri meni takšna, da si spečem jajce in poleg naredim še gvakamole, ki ga namažem na doma spečen kruh. Za kosilo imam najraje kakšno meso z zelenjavo ali kvinojo z zelenjavo. Vse brez omak, samo kuhano,« pove. Tak prehranjevalni režim ima zaradi zdravstvenih težav. Z njenim dragim pa imata najraje dobro staro slovensko jed – ajdovo kašo.

revija Jana
Majin naj recept

Sestavine
✔️50 g hladno luščene ajdove kaše (namočena čez noč)
✔️1,5 dl sojinega mleka
✔️20 g (rastlinskih) čokoladnih proteinov
✔️1 čajna žlička kakava v prahu
✔️1 čajna žlička lanenih semen
✔️1 datelj po želji

dodatki: sadje, kakavova zrna

Priprava

1. Ajdovo kašo namočimo čez noč v vodi.
2. Naslednji dan jo dobro speremo pod vročo vodo.
3. Stresemo jo v mešalnik in ji dodamo sojino mleko, čokoladne proteine, kakav v prahu, lanena semena ter datelj (za dodatno sladilo, lahko ga tudi izpustimo, po želji). Vse skupaj zmešamo. Maja ima rada grudičasto teksturo, zato ne zmiksa do gladkega.
4. Kašo vlijemo v kozico in jo na zmernem ognju kuhamo nekaj minut. Med kuhanjem mešamo, da se ne prime dna.
5. Na ajdovo kašo po želji damo narezano sadje ali kakavova zrna. Lahko tudi oboje.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 10., 5. marec, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!