Nasveti

Iz babičine shrambe: Rižota z radičem

Metka McCully Žigon
3. 3. 2024, 05.00
Deli članek:

Hitro pripravljena in zelo okusna. Navadno za to jed uporabimo rdeč treviški radič. Postrežemo kot predjed ali z obilico sveže solate za glavno jed. Recept: METKA McCULLY ŽIGON foto: SHUTTERSTOCK

revija Jana
Rižota z radičem

Sestavine

·         1–2 glavici treviškega radiča

·         1 čebula

·         2 dcl belega vina

·         200–300g riža za hitro pripravo

·         sol, poper, olivno olje, maslo

·         6 žlic naribanega parmezana

Priprava

1. Radič zrežemo na približno 1 cm široke rezance in jih dobro operemo ter ocedimo.
2. Čebulo sesekljamo ter jo na malce masla in olja prepražimo. Dodamo zrezan radič in oboje malce podušimo.
3. Zalijemo z belim vinom in kuhamo 5 minut.
4. Dodamo riž in zalijemo z vodo. Vode damo malo, ker je na koncu ne odlivamo stran. Raje jo med kuho po potrebi dolivamo. Če uporabimo riž za hitro pripravo, bo kuhan v 5 minutah.

 5. Ko je riž kuhan (al dente!), vmešamo vanj 2–3 žlice ribanega parmezana in košček masla. Začinimo po okusu s soljo in poprom. Preostali parmezan potresemo po vrh, ko rižoto serviramo.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 9., 27. februar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!