Nasveti

Prostovoljno pred poroto: Zdrahe in tegobe zaradi sprtih sodelavk

Uredništvo
29. 11. 2023, 03.45
Deli članek:

'Ni bilo prvič, da sta zaorali, prvič pa to traja nekaj mesecev,' je potarnala Marjanca, ki nujno potrebuje nasvet, kako pomiriti sprti sodelavki.

Pexels
fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Smo majhen delovni kolektiv, večina med nami dela skupaj že 15, 20 let. Vedno smo se razumeli. Saj kdaj so se tudi kresale iskre, a smo jih znali ukrotiti, da ni prišlo do požara. Pred časom pa sta se dve sodelavki sprli. V resnici preostali niti ne vemo dobro, za kaj je šlo, rekla bi, da so to bolj kot ne babje kaprice, hormoni, obe sta tudi kar trmasti. Ni bilo prvič, da sta zaorali, prvič pa to traja nekaj mesecev. Seveda je to potegnilo za sabo nehoteno polarizacijo. Če te ena povabi na kavo, potem druge ne moreš vzeti zraven, če prvi vabilo zavrneš, je užaljena, sploh če te potem zaloti, da z drugo si pa šel na malico, in obratno. Ker nas ni veliko, to vnaša med nas napetost. Na začetku smo še poskušali ta prepir obrniti na hec, šef ju je na sestanku spodbudil, naj ne trmarita in naj zadeve uredita, onidve pa sta se vkopali vsaka na svoj okop in zdaj – verjetno tudi nehote – manipulirata z nami. Rekli smo že, da ju bomo ignorirali, ampak je to kar težko, ker smo pri delu odvisni drug od drugega, ena od sodelavk, ki si je dobra z obema, je poskušala biti mediatorka med njima, pa tudi ni uspela. Imate kak nasvet, kako se tega lotiti, morda celo kakšne izkušnje iz svojega delovnega okolja?"

Marjanca

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana,  št. 48, 28. november, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!