Nasveti

Nagradna igra: 10 vstopnic za večerni sprehod med lučkami

RENATA UCMAN
28. 11. 2023, 08.40
Posodobljeno: 28. 11. 2023, 09.05
Deli članek:

V Arboretumu Volčji potok se v teh dneh pred večerno zarjo prižgejo praznične luči. Čarobno obsijejo parkovna drevesa in grmovnice ter poudarijo čudovito krajinsko ureditev parka. Letos v njem gori kar 1.930.000 lučk, ki obiskovalce vabijo na čarobni večerni sprehod.

Klemen Brumec
Večerni sprehod med lučkami

»V Arboretumu Volčji Potok so letos lučke zagorele že četrtič zapored. Osvetlitev je ekipa šestih ljudi ustvarjala kar mesec in pol. Z LED-osvetlitvijo, ki je zelo ekonomična in varčna pri porabi električne energije, smo želeli poudariti vodne površine in čudovito krajinsko ureditev. Letošnji svetlobni motivi so razporejeni tako, da se med sprehodom pred obiskovalci odpirajo vedno novi veličastni svetlobni motivi. Ti še poudarijo lepoto arboretskih dreves,« pojasnjuje Melita Miš Strgar, pomočnica direktorja Arboretuma Volčji Potok.

Janina nagradna igra Večerni sprehod med lučkami

Vabljeni k sodelovanju! Nagradno vprašanje se glasi: Koliko prazničnih lučk je letos zagorelo v Arboretumu Volčji Potok? Odgovor nam skupaj s svojimi podatki pošljite na naslov: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje, na e-naslov jana@media24.si ali ga oddajte na spletni strani Revije Jana na Facebooku pod člankom o nagradni igri, ko bo objavljen. Po zaključku nagradne igre (5. 12.) bomo izžrebali deset nagrajencev. Vsak bo prejel po eno vstopnico za ogled prazničnih lučk v Arboretumu Volčji Potok, ki jo bo lahko prevzel na vhodu Arboretuma najpozneje do 7. januarja 2024, na ta dan bodo zaključili večerne sprehode med lučkami. Sodelujte!

Reka luči in Božičkov sprevod. 

»Letos smo prižgali 27 kilometrov oziroma 1.930.000 prazničnih lučk, ki so večinoma v zlati, beli, modri in rdeči barvi, nekaj je tudi prelivajočih se. Skupaj je 32 motivov z lučkami, ki razsvetljujejo park od 16. do 21. ure vsak dan v tednu, tudi ob nedeljah in praznikih. Tako bo tudi v vseh letošnjih decembrskih prazničnih dneh do 7. januarja 2024. Med novostmi je reka luči v rozariju, v celotnem spektru barv, dolga je kar 175 metrov in jo lahko občudujemo z različnih višin. Pri skalnjaku ob Velikem jezeru, kjer bodo še obsežnejše jaslice, smo uredili nov osvetljen vodni slap. Novost je tudi v spodnjem angleškem parku, kjer je nasad gabrov osvetljen s 60.000 belimi lučkami, mimo njih pa se proti polni luni sredi gozda vije Božičkov sprevod z jelenčki. Najlepša novost je čudovita igra luči na vodni gladini jezera Otočec, nove so tudi zlate regratove lučke na jasi ob jezeru Otočec. Letos je svetlobno preobleko dobilo tudi 28 dreves v drevoredu divjih kostanjev. Nedaleč od tega drevoreda so nove tudi svetlobne iskrice, ki se prižigajo v različnih barvnih odtenkih.«

Bi vstopnico? 

V parku se najprej sprehodimo pod 25 metrov dolgim tunelom lučk v prelivajočih se barvah, gremo mimo stotih svetlobnih prstanov, jelenčki pa nas vodijo do pravljičnega kotička, kjer Božiček bere pravljico. Od 22. decembra do 2. januarja bo ob koncih tedna za tamkajšnjo Pristavo sejem dobrot, kjer se bo mogoče pogreti ob ognju ter topli hrani in pijači. Na mostu med Velikim jezerom in jezerom Bele magnolije nas očara modra svetloba, ki simbolično ponazarja pot v leto 2024. Pot nas vodi do jaslic pod hribom in na koncu zagledamo 20-metrski slap z odsevom lučk na vodni gladini. V francoskem parku lahko občudujemo umetelno oblikovan pušpan obsijan z belo svetlobo in pet metrov veliko svetlobno kroglo ... Ne, ne bomo vam izdali vsega, raje si pojdite pogledat sami. Z malo sreče lahko prejmete vstopnico kar v naši nagradni igri!

Mateja Račevski
Letos je v Arboretumu Volčji Potok zagorelo 1.930.000 lučk.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!