Nasveti

Iz babičine shrambe: Brokoli z govejimi trakci

Metka McCully Žigon
3. 11. 2023, 07.00
Deli članek:

Preprosto, hitro, okusno in zdravo.

Shutterstock
Brokoli z govejimi trakci

Sestavine  

  • 1 glavica (okrog 400 g) brokolija
  • 250–300 g govedine
  • 4 stroki česna
  • 2 cm ingverjeve korenine
  • 2–3 žlice sezamovih semen (ni nujno, a meni so všeč)
  • sol, poper po okusu

Za omako:

- 1 dcl vode

- 2 jušni žlici sojine omake

- 1 žlica kisa

- 2 žlički koruznega škroba

Priprava
1. Goveje meso zrežemo na tanke rezance. Uporabimo lahko cenejše kose govedine. Na žlici olja jih prepražimo z vseh strani. Solimo, popopramo in poberemo iz ponve ter odložimo na krožnik.

2. V ponev damo brokoli, zrezan na cvetke, sesekljan česen in nastrgan ingver. Vse skupaj dušimo pokrito od 5 do 10 minut. Občasno premešamo in po potrebi dodamo kakšno žlico vode.

3. Za omako zmešajte v skodelici koruzni škrob z malo vode, nato dodajte sojino omako in kis ter preostalo vodo.

4. Brokoliju dodamo meso in zalijemo z omako. Pražimo vse skupaj še nekaj minutk.

NAMIG
Zraven se prileže kuhan riž (basmati, jasminov). Če se vam mudi ali si želite bolj evropsko inačico, pa lahko jeste s kruhom.

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 44, 30. oktober, 2023

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!