Nasveti

Ustvarjamo: Vsestranski cvetlični aranžmaji

Lara Jelen
31. 10. 2023, 08.00
Deli članek:

Tisti čas v letu je... ko dnevi postanejo krajši in nas zasrbijo prsti, ki bi radi ustvarjali.

CVETLIČARNA ROŽ'CA TRŽIČ
Sabina Zagoršek s sodelavko Majo Vester ustvarja v svoji čarobni delavnici.

V zadnjem trenutku lahko še vedno izdelamo nagrobni aranžma. Če se ga lotimo smotrno, bo na grobu počakal vse do adventa. In ko smo že pri adventu, zdaj lahko naberemo cvetje in ga posušimo, da bomo nato z njim okrasili adventne vence. Vmes pa uživamo v ustvarjanju jesenskih dekoracij. Vas zanima, kako to počne cvetličarska mojstrica Sabina Zagoršek iz cvetličarne Rož'ca Tržič?

CVETLIČARNA ROŽ'CA TRŽIČ
V poplavi klasičnih ponudb in eksotike za 1. november Sabina Zagoršek izdeluje aranžmaje iz naravnih, lokalnih in domačih materialov, ki so prijazni do narave in pristajajo našemu okolju.

»Recept za izdelavo aranžmajev iz naravnih materialov je lahko zelo preprost ali pa tudi ne. Veliko je odvisno od občutka za materiale, oblike in estetiko na splošno,« pravi Sabina Zagoršek. Seveda pa vsake oči vidijo lepoto po svoje, zato je smiselno, da pred ustvarjanjem pobrskamo za idejami, ki so nam všeč, se po njih zgledujemo, na koncu pa v svoj izdelek vključimo še delček sebe in lastne izvirnosti.

Škoda bi bilo, da nam cvetlice ovenijo na vrtu. Naberimo jih, nekatere posušimo in uporabimo ob različnih priložnostih. Morda za martinovo kosilo, ko se skupaj zbere vsa družina?

Zdaj že nabiramo naravne materiale, ki jih nameravamo posušene uporabiti v adventnem okrasju.

CVETLIČARNA ROŽ'CA TRŽIČ
Potrebujemo osnovo v obliki srca, mah, vejico bršljana, šipek, malček spretnosti in zeleno žico, ki bo vse skupaj povezala. Aranžma, ki izraža najlepša čustva, naklonjenost in ljubezen.

CVETLIČARNA ROŽ'CA TRŽIČ
V izdelek vključite tudi lastno izvirnost.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!