Nasveti

Najljubši recept Elde Viler: Pašta fižol po receptu naših non

Andreja Comino
22. 10. 2023, 06.00
Deli članek:

Elda Viler ni samo odlična pevka, ki s svojimi uspešnicami že desetletja navdušuje svoje oboževalce, temveč tudi odlična kuharica. Kuha vsak dan, in to zelo dobro. Svoje najbližje največkrat razveseli s primorskimi jedmi, kamor spadajo tudi marinirane ribe in razne mineštre z bobiči. Še posebej rada pripravlja fižolovo ali zelenjavno mineštro. Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK

Sestavljena fotografija, Shutterstock
Recept Elde Viler

Sestavine

fižol

kost suhih reber

korenje

zelena (gomolj in zelenje)

koleraba

čebula

česen

lovorov list

peteršilj

kumina

muškatni orešček

šetraj

žlica olivnega olja

pasiran paradižnik

testenine po želji

Shutterstock
Pašta fižol

Priprava

1. Zvečer namočite fižol. Zjutraj ga odcedite in splaknite, prevrite in spet odcedite, zato da ne bo pozneje težav z vetrovi.

2. Fižol dajte kuhat s kostjo suhih rebrc in zraven dodajte še korenje, zeleno (gomolj in zelenje), kolerabo, čebulo, česen, lovorov list in peteršilj.

3. Začinite s kumino, muškatnim orehom, šetrajem in na koncu dodajte še žlico olivnega olja.

Kuhajte na nizkem ognju in pokrito eno uro.

4. Ko je vse skupaj skuhano, spasirajte (pred tem pa odvzemite nekaj fižola za solato, odstranite kost in lovorov list).

5. K spasirani masi dodajte še nekaj vode, prevret spasiran paradižnik in pašto po želji (polžki, nadrobljeni špageti ali kuhan ješprenj). Vse skupaj zavrite, dokler ni pašta kuhana.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 42, 17. oktober, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!