Nasveti

Lepotni obredi

Jana
7. 10. 2009, 09.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Za dobro počutje, zaradi katerega izžarevate lepoto, ne potrebujete drage kozmetike, niti se vam ni treba odpraviti prav daleč. Privoščite si nekaj desetminutnih lepotnih obredov, in kmalu boste zadovoljni s svojim videzom.

Se vam pogosto zgodi, da dan kar mine, vi pa v njem ne najdete prav nobenega časa, da bi naredili kaj samo zase? Morda pa bi za drugačen občutek konec dneva zadostovale že drobne reči, ki jih je prav lahko vključiti v dnevni urnik. Za dobro počutje, zaradi katerega izžarevate lepoto, ne potrebujete drage kozmetike, niti se vam ni treba odpraviti prav daleč. Privoščite si nekaj desetminutnih lepotnih obredov, in kmalu boste zadovoljni s svojim videzom.

Udobno raztegovanje
Že takoj zjutraj, ko se šele zbudite in ste še v postelji, lahko nekaj naredite zase. Samo nekaj minut dobrega raztegovanja vam bo nadomestilo jutranjo športno vadbo. Stegnite roke visoko nad glavo in se nagibajte levo in desno, kolikor le zmorete globoko. Aktivirali boste mišice hrbta in ramen, kar bo pomagalo preprečevati občutek napetosti, ki se najraje naseli prav v zakrčenih mišicah hrbta in vratu.

Pretok krvi se bo hipoma pospešil in vas dodobra zbistril. Potem spet lezite na hrbet, dvignite nogi v zrak in »vozite kolo«: tri minute naprej in tri minute nazaj. Ta »vožnja« bo pregnala še zadnje ostanke zaspanosti, poskrbela pa bo tudi za ohranjanje lepih, prožnih nožnih mišic.

Vroča parna kopel
Ni časa za obisk savne? A le zakaj bi se povsem odpovedali užitku – privoščite si domačo improvizacijo, ki vam bo prav tako zelo dobro dela. Prgišče posušene sivke prelijte z vročo vodo, čez glavo pregrnite veliko mehko brisačo ter vztrajajte nad prijetno parno kopeljo vsaj 10 minut. Vlaga bo očistila kožo, toplota pa pospešila prekrvitev. Poleg osvežitve boste deležni še sveže rožnate polti, sivkin vonj pa bo zmanjšal občutek stresa.

Podarite si nasmeh
So dnevi, ko sami sebi sploh nismo všeč. Pravzaprav nas na sebi moti prav vse.