Nasveti

Fižolova hitra gibanica

Jana
14. 10. 2009, 10.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ste vedeli, da fižol lahko uporabimo tudi za pripravo sladic?

Priprava: 30 minut
Pečenje: od 60 do 75 minut
Sestavine:
za plasti med nadevi: 2 lončka ostre moke * 2  lončka sladkorja * 1 pecilni prašek; za nadev: Prva plast: 1/2 kg skute * 1 kisla smetana * 1 jajce * sladkor po okusu * 10 dag pretlačenega fižola; druga plast: 10 dag mletega maka, sladkor po okusu; tretja plast: 4 naribana jabolka * malo cimeta * 10 dag pretlačenega fižola * sladkor po okusu; četrta plast: 10 dag mletih orehov * sladkor po okusu; peta plast: 1/2 l sladke smetane * 1 jajce.
Priprava: Iz sestavin za plasti med nadevi pripravimo zmes, ki jo razdelimo v 5 lončkov. V namaščen pekač z višjim robom vsujemo prvi lonček zmesi za plasti med nadevi, nato pa nanjo dodamo sestavine za prvi nadev. Nato dodamo drugi lonček plasti in nanj drugi nadev. Postopek ponavljamo do pete plasti, ki jo končamo tako, da gibanico prelijemo z mešanico sladke smetane in stepenega jajca.