Nasveti

Zrezki iz krompirja in mesa

Jana
15. 10. 2009, 10.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Okus zrezkov lahko popestrimo tako, da v zmes vgnetemo tudi 2 žlici kaper ali 2 na drobno sesekljana sardelna fileja.

Za 5 oseb
Priprava: 20 minut
Pečenje: 25 minut

Sestavine: 375 g krompirja * sol * 1 rdeča čebula * 1 žlica olivnega olja * šopek žajblja * 500 g mešanega mletega mesa * 1 jajce * 2 žlici ovsenih kosmičev * pol pomaranče * sveže mlet poper.

Priprava: Krompir olupimo, operemo, narežemo in kuhamo v osoljenem kropu 5 minut. Odcedimo ga na cedilu in pustimo, da se ohladi. Čebulo olupimo, na drobno sesekljamo in prepražimo na 1 žlički olja. Žajbljeve liste osmukamo, narežemo na 1 cm široke pramene in popečemo v ponvi na 1 žlički olja. V skledi zmešamo mleto meso, prepraženo čebulo, popečene žajbljeve liste, jajce, ovsene kosmiče in naribano pomarančno lupinico. Dodamo krompir, solimo, popramo in pregnetemo v enotno zmes. Iz zmesi oblikujemo 5 okroglih hlebčkov. Na vrhnjo in spodnjo stran vsakega hlebčka vtisnemo po 3 do 4 žajbljeve liste. Na preostanku vročega olja pečemo zrezke na šibkem do srednje močnem ognju z vsake strani 10 minut. Ponudimo s svežo sezonsko solato in s hrustljavim kruhom.