Nasveti

Cvetača z maslom in s kaprami

Katja Kmet
8. 6. 2014, 11.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kapre so začimba, s katero izboljšamo okus omakam, mesnim in ribjim jedem, pogosto pa jih uporabimo tudi za okrasitev že pripravljenih pikantnih dobrot.

Za 2 osebi

Priprava: 10 minut

Kuhanje: 10 minut 

Sestavine:

1 srednje velika glava cvetače (800 g)

1 žlička limoninega soka

sol

30 g masla

2 žlici odcejenih kaper

3 žlice drobtin

poper

sladkor

2 žlici sesekljanega peteršilja 

Priprava:

Cvetačo očistimo, kocen koničasto izrežemo, glavo pa razdelimo na enako velike cvetke. Cvetke kuhamo v osoljenem kropu z dodatkom limoninega soka od 8 do 10 minut. V majhni ponvi razpustimo maslo, dodamo odcejene kapre in drobtine ter med mešanjem prepražimo, da drobtine zarumenijo. Solimo, popramo in zaokrožimo okus s ščepcem sladkorja. Kuhano cvetačo dobro odcedimo. V skledi jo zabelimo z maslom, kaprami in drobtinami. Potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo.