Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Ne pusti si nič dopovedati

Uredništvo
21. 2. 2024, 03.30
Deli članek:

'Pozdravljeni, dragi porotniki, prosim vas, da mi pomagate z nasvetom. Imam hčer, stara je 27 let. Nima ravno najlažje zgodbe za sabo, kar nekaj let se je spopadala s hudo depresijo in anksioznostjo, bila je celo hospitalizirana,' pripoveduje Patricija.

profimedia
Fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Zaradi omenjenega je izgubila prijatelje, šolala se je v plačljivih šolah, zamudila je najstništvo, prve ljubezni … Zadnja štiri leta je kolikor toliko okej. Leto in pol ima tudi fanta, svojega prvega, in moram reči, da je v redu dečko, sploh ker moja hči ni ravno najprijetnejša oseba, s katero bi si kdo želel odnosa, sploh kadar jo zanese v temačno razmišljanje. In čeprav s fantom nekako peljeta, ona samo čaka konec. Zapaničari ob vsakem klicu, na katerega se ji ne oglasi takoj, ure in ure premleva o kakšnih njegovih izjavah, vsako stvar, ki ji ni pogodu, si interpretira na najslabši možni način. Saj vem, da na to nimam vpliva, ampak res se bojim, da bo fantu enkrat prekipelo in bo šel (človek mu tega niti ne bi zameril) ali pa bo znorel. S hčerjo se veliko pogovarjam, na srečo mi zaupa, dopovedujem ji, da pretirava, včasih jo imam pa tudi vrh glave in ji zabrusim kaj v smislu, saj ne bo čudno, če bo šel. Potem se joka, češ, še jaz, njena mati, ne verjamem vanjo. Me boste napotili k terapevtu, ampak hči ga redno obiskuje, se mi pa sicer zdi, da ji pri teh njenih trditvah morda celo daje rahlo prav. Če bi bili vi na mojem mestu, kaj bi ji rekli?"

- Patricija

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana, št. 8., 20. februar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!