Mnenja

Vse najboljše za mé

Jelka Sežun
20. 6. 2016, 23.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Spodnje sporočilo ne vsebuje maščobe, holesterola in aditivov. Je popolnoma organsko, vsebuje pa nekaj naravnega sladkorja.

Triindvajsetega junija 930 so na Islandiji ustanovili najstarejši parlament na svetu.
Triindvajsetega junija 1868 je Christopher Latham Sholes patentiral pisalni stroj.
Triindvajsetega junija 1894 so ustanovili prvi olimpijski komite.

Triindvajsetega junija 1950 je švicarski parlament ženskam odrekel volilno pravico.

Triindvajsetega junija letos bodo Britanci na referendumu glasovali o izstopu iz EU.

Triindvajsetega junija se očitno dogajajo pomembne stvari. Zanimive stvari.

In triindvajsetega junija lani, torek je bil, jasno, je izšla prva številka Zarje.

V tem letu se nam je zgodilo veliko. In nič.

Naši bralci se niso pustili vreči iz tira in so nas hladnokrvno kupovali in naročali še naprej. Zvestoba je za zmeraj. In prijateljica je prijateljica, tudi če ji zamenjajo ime.

Da smo vam všeč, vidimo po nakladi. Pa po vaših pismih in odmevih na Facebooku. In (to ves čas ponavljamo, ampak je tako zelo res) nikoli ne boste vedeli, kako zelo smo vam za to hvaležni.

Na eni od omar imamo nalepljen listek z napisom Vsemu bomo, spodaj je pa slika kosa (vsemu bomo kos, saj razumete). In bomo, to trdno verjamemo, zares vsemu kos, ker vemo, da imamo vašo podporo. Skušamo se držati nesmrtnega reka Rona Whita, ki je rekel, če ti življenje ponuja limone, delaj limonado – in skušaj najti koga, ki mu življenje ponuja vodko, pa imejte zabavo. Samo da mi to počnemo brez vodke, se razume.

Kako bomo praznovali? Kako že pravijo, »rojstni dnevi so jasen znak, da morate pojesti več torte«. Torte bržkone ne bo, nekdo od nas bo, kot vsak dan, skuhal velik lonec čaja (najverjetneje Vida) in morda bo naokrog prikrožila Sonja s pladnjem domačega zavitka, potem bomo za nekaj minut sedli, srkali čaj, se menili o tem in onem ter se najverjetneje precej režali, nato se bomo pa spet z nosovi zarili v računalnike in naprej končevali še eno številko Zarje. Vsemu bomo kos. Hvala, ker ste z nami na tem potovanju.

In saj veste, kako pravijo, rojstni dnevi so dobri za vas, saj je statistično dokazano, da tisti, ki jih imajo veliko, dlje živijo. Še na mnoga leta, vaša in naša.