Mnenja

Zarjina ambasadorka: Bernarda Jeklin

Marija Šelek
20. 6. 2016, 23.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V teh dneh smo v medijsko orbito izstrelili naslednji videospot, in sicer z našo drago in cenjeno vzornico in sodelavko Bernardo Jeklin, Zarjino ambasadorko.

Šimen Zupančič

Videli in slišali boste, s kakšnim stavkom nas je ganila in zakaj stoji z nami in ob nas. Tudi ona nas je kot poprej Manca Košir gostila v svojem udobnem domovanju, pred kamero pa je bila popolnoma sproščena. Kako tudi ne, saj jih je vajena! Po snemanju je namreč drvela še na gostovanje v eni izmed televizijskih oddaj.

Točno ob uri nas je skupina štirih vdrla v njeno stanovanje, v katerem nas je najprej glasno pozdravila Bernardina psička. Kosmatinko Suzi je Bernarda pred leti vzela iz zavetišča, zdaj pa je njen domicil stanovanje ob robu Koseškega bajerja v zelenem predelu Ljubljane. Jeklinova ob dobrodošlici takoj pristavi, da njeno stanovanje nikakor ni minimalistično, ker tistega hladnega stila pač ne mara. In res, kar nekaj ogromnih lončnic se očitno dobro počuti pri njej, sedežna garnitura, po kateri smo se morali med snemanjem malce plaziti, pa je sila udobna in Bernarda nas ni zaradi tega čisto nič grdo gledala.

Legenda. Jasno, za dober kader je treba storiti vse! Mitja je nastavil luči, Luka je našel pravi kot, z Bernardine kuhinjske mize, ki je tudi njen delovni kotiček, pa smo umaknili prenosni računalnik in tam seveda pustili celo naročje časopisov in revij. Vsakdanjik Bernarde Jeklin, legenda in carica ji pravijo številni, kljub penzionu še vedno zelo zaznamuje branje vseh vrst 'cajtengov'. »Včasih sem imela evropski kiosk v malem prstu,« nam je povedala pozneje, ko se je razvila razprava o starih časih novinarstva, o draži ustvarjanja babjega 'cajtenga', o tem, kako smo Slovenci sila sposobni in kako je bil njen nos za pravo zgodbo, za dobro revijo izjemno izostren.

Nekje vmes je nastal tudi spot, psička pod mizo je mirno motrila dogajanje, Bernarda pa je profesionalno sledila navodilom snemalca.

Ne moreš se je naveličati, in če ne bi imela nadaljnjih obveznosti, bi še vedno viseli tam na robu njene bele sedežne garniture in vpijali njene besede. Ko so na radiu Veseljak ugibali, kdo je druga Zarjina ambasadorka, so nekateri poslušalci dejali, da se je nikoli ne naveličajo poslušati, in izrazili željo, da bi jo bilo dobro videti še v kakšni drugi funkciji. Ker je kritična ženska brez dlake na jeziku, takih pa v javnosti vedno manjka.

Ugibajte in osvojite nagrado

Še vedno vas sprašujemo, kdo so Zarjini ambasadorji, še vedno so na voljo bogate nagrade. Prvi dve ambasadorki sta znani, na ugibanje čakata še dva. Ugibajte in nam odgovore pošljite na elektronski naslov ambasadorji@revijazarja.si ter ne pozabite pripisati svojih podatkov (ime in priimek, polni naslov, kontaktna telefonska številka). Le tako boste lahko sodelovali v žrebanju za privlačne nagrade. Nagradna igra poteka od 7. junija 2016 do vključno 1. julija 2016 v reviji Zarja in na spletni strani www.revijazarja.si.

Darilna kartica Term Čatež v vrednosti sto evrov je tokrat pristala v rokah srečne izžrebanke Barbare Lipold iz Grosuplja. Čestitamo!